"Én és az internet" - még egy hétig várják a műveket

Grafikai és irodalmi pályázat diákoknak

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. június 14. 21:46
Még egy hetük van a budapesti diákoknak, hogy "Én és az internet" témában elkészítsék grafikai vagy irodalmi alkotásukat, és beküldjék a magyar.net Alapítványhoz. A legjobb pályaművek alkotóit két multimédiás internetes számítógép a HUMANSofttól, 100 hónap internet-előfizetés a TvNetWorktől, számítógépes modemek a SCI-Modemtől, valamint a Prím Kiadó és az Árkád Örs vezér tér üzletház ajándékcsomagjai várják.
A pályázaton 10-14 éves diákok vehetnek részt, feladatuk, hogy "Én és az internet" címmel grafikai vagy irodalmi alkotásokat hozzanak létre és küldjenek be az alapítvány címére június 21-ig. Az alkotásokat szakértőkből és a támogató cégek képviselőiből álló zsűri bírálja el, majd az Árkád Üzletházban és az interneten megrendezett kiállításon kerülnek bemutatásra. Sőt, az arra érdemes irodalmi alkotások akár nyomtatásban is megjelenhetnek.

Pályázati feltételek

A pályázaton részt vehet saját alkotásával minden, a pályázat kiírásakor 10-14 év közötti, budapesti lakcímmel rendelkező diák.

A pályaművek címe: "Én és az internet"

A pályázat két kategóriában zajlik, további műfaji megkötöttség nélkül:

a) Irodalmi alkotások

Az irodalmi alkotás lehet vers, rövid elbeszélés, mese, színmű, riport stb., amely kapcsolódik az internet használatához, előnyeihez, internettel kapcsolatos élményekhez (de nem az internet használatáról vagy történetéről szóló tudományos leírást várunk!). A pályamű terjedelme maximum 6000 karakter.

b) Grafikai alkotások

A grafikai alkotások szintén az internettel kapcsolatos élményeket, gondolatokat, érzelmeket jelenítsenek meg; ezek készülhetnek bármilyen hagyományos technikával (papíron, vásznon vagy fán – festve, zsírkrétával, színes ceruzával, grafittal vagy akár golyóstollal stb.); illetve számítógéppel, valamilyen rajzoló-képfeldolgozó programmal (ez esetben kérjük a program(ok) nevének megjelölését is). A grafikai alkotások maximum A/3-as méretűek lehetnek.

Minden pályaművet papíron kell beküldeni, elektronikus úton készült alkotások mellékelhetők elektronikus adathordozón (floppi, CD) is.

Kézírással beküldött irodalmi alkotás esetén kérjük, figyeljetek az olvasható írásra!

Egy pályázó maximum két pályaművel (egy irodalmi és egy grafikai alkotás) nevezhet.

A pályaművek elbírálása két korcsoportban történik.

A pályázat díjai:

2db Dell személyi számítógép; összesen 100 hónap korlátlan internetelérés (a TvNetWork Personet csomagja, amely nem tartalmazza az internetezéssel járó telefondíjat); 4 db 56kBps-os számítógépes modem; az Árkád Üzletközpont által felajánlott ajándékcsomag; a Prím Kiadó által felajánlott ajándékcsomag. A fődíjak, helyezések, különdíjak odaítéléséről a zsűri a beérkezett pályaművek el-bírálása után dönt.

A pályázat jeligés, a legalább 8 karakterből álló jeligét az irodalmi alkotás valamennyi oldalán, a grafikai alkotások hátoldalán fel kell tüntetni.

A pályázatot lezárt borítékban, postán kell eljuttatni a magyar.net Alapítvány címére (1132 Bp., Victor Hugo utca 18–22.).

A borítékban a pályaműhöz mellékelni kell a következőket egy lezárt, csak a jeligével feliratozott borítékban:

A pályázó adatai:

A pályázó neve

Születési helye, ideje

Állandó lakcíme

Értesítési címe az iskolai szünidő alatt (cím, telefon, e-mail cím is)

Iskolájának neve, címe

Esetleg: felkészítő tanár neve

Nyilatkozat a pályázó gondviselőjétől az alábbi szöveggel: "Alulírott ..., mint ... szülője/gondviselője hozzájárulok, hogy gyermekem a magyar.net Alapítvány 'Én és az internet' pályázaton részt vegyen, a pályázati feltételeket elfogadom."

A pályaművek beküldési határideje: 2002. június 21.

További információ: a TvNetWork irodájában - 1132 Bp., Victor Hugo utca 18–22., telefon: 349-0121, alapitvany@tvnetwork.hu.

A részletes pályázati kiírás a http://www.khp.hu/alapitvany/aktualis.htm oldalon olvasható.

A magyar.net Alapítvány 2001-ben, magyar magánszemélyek által alapított közhasznú alapítvány. Alapító okirata szerint célja az internet megismerését, felhasználását és a társadalom minél szélesebb körében való elterjedését, valamint a távoktatás és távmunka meghonosítását célzó kezdeményezések támogatása. A most kiírt pályázat az első akciója az alapítványnak, amelyet az ősz folyamán további, más-más régiót, illetve csoportot támogató pályázatok követnek majd.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09