Teleházak, online pontok a fővárosban

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. június 24. 20:53
Szokásos heti ülésén a Főpolgármesteri Kabinet a Budapesti Információgazdálkodási Program (BIG) három alprogramjára vonatkozó javaslatot tárgyalt meg ma. Közösségi számítógépes központok, közterületi online pontok kialakítása szerepel az előterjesztésekben, a harmadik alprogram pedig a fogyatékkal élő emberek információs esélyegyenlőségét támogatja.
Az egyik alprogram szerint pályázatot írnak ki kerületi önkormányzatok, társadalmi és nonprofit szervezetek részére közösségi számítógépes központok kialakítására. A cél, hogy a szociálisan hátrányos helyzetűek, alacsony jövedelműek, diákok és munkanélküliek is számítógépekhez jussanak. A 4-6 helyszínen egyenként 10-25 munkaállomással kialakítandó központok költsége 58,5 millió forint.

A másik alprogram keretében 20-25 közterületi közösségi online pont kialakítására kerül sor , 73 millió forint értékben. Az online pontokon elérhető lesz a főváros honlapjának tartalma, az egyes terminálok környezetéhez illeszkedő információk, tájékoztatók, szolgáltatások, hirdetések, és biztosított lesz a szabad internetes hozzáférés is. A terminálokat a Ferihegyi repülőtéren, a vasút- és a BKV-állomásokon, tömegközlekedési gócpontokon és a frekventált turisztikai helyek térségében helyeznék el.

A harmadik alprogram a fogyatékkal élő emberek információs esélyegyenlőségét támogatja. Ennek keretében a Fővárosi Önkormányzat számítástechnikai eszközöket ad használatba fővárosi illetőségű fogyatékkal élőknek. A programra 250 millió forint áll rendelkezésre.

Valamennyi előterjesztést csütörtöki ülésén tárgyalja a Fővárosi Közgyűlés.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05