Nemes Dániel távozik a Telnet Magyarország Rt.-től

Szalay Dániel, 2002. június 25. 16:41
A fiatal elnök-vezérigazgató távozása okaként azt jelölte meg, hogy a tulajdonosokkal néhány stratégiai kérdésben összeegyeztethetetlenül eltérő álláspontot képviselt.
Nemes Dániel 6 év után távozik a Telnet Magyarországtól - tudtuk meg magától az érintettől. Nemes Dániel a Prím Online-t arról is tájékoztatta, hogy július közepével hagyja el az internetszolgáltatót.

Úgy gondolom, hogy a jelenlegi nehéz piaci környezetben kizárólag a tulajdonosok feltétlen bizalmát élvező vezető tudja eredményesen irányítani a céget. Mivel ez esetemben nem adott, így az a helyes, ha én félreállok - mondta Nemes, aki hozzátette: - A fentieknek megfelelően nem új lehetőségek miatt távozom, az előttem lévő ajánlatok döntésemben nem befolyásoltak. A közeli jövőben pihenni szeretnék, a távolabbi jövővel kapcsolatban még nincs konkrét elképzelésem.

Nemes Dániel elnök-vezérigazató korábban élesen bírálta a Matáv Rt.-t. Április 29-én a Prím Online-nak így kommentálta a Matáv döntését:

"Nemes Dániel (Cyd), a Telnet Magyarország Rt. internetszolgáltató vezetője szerint mindenképpen súlyos visszalépés a csomagok megszüntetése. Ez egyértelműen visszaveti az internet hazai terjedését, ami nagyon rossz nemcsak a hozzáférés-szolgáltatóknak, de minden, az internettel bármilyen módon kapcsolatba kerülő cégnek, tömören az összesnek - nyilatkozta a Prím Online-nak Nemes, aki hozzátette: ez rossz az országnak is, hiszen a cégek versenyképssége sérül, a közigazgatás hatékonyságának növelése nehézkesebb lesz, az állampolgárok képzettsege - így nemzetközi versenyképessége, ami az EU-csatlakozás előtt különösen fontos lenne - nem tud megfelelő mértékben növekedni. "

Nemes Dániel a múlt héten a net.Wednesday konferencián is szólt a Matávról (l. tudósításunkat: http://www.hirek.com/cikk.prm?id=29026 )

  • Nemes Dániel, a Telnet alapítója 1977-ben született Budapesten. A Telnet Magyarországot 20 éves korában, 1997- ben alapította, egyben tulajdonosa is volt. A Telnet Magyarország, az egyik hazai piacvezető értéknövelt szolgáltatásokat nyújtó internetszolgáltató megalapítása majd vezetése Nemes Dániel idejében a 2 fős vállalkozásból rövid idő alatt 45 fős, félmilliárdos vállalattá nőtte ki magát.

Nemes Dániel 2000-ben elnyerte az IVSZ "Az év fiatal informatikai menedzsere 2000" díjat.

Nemes Dániel életútja:

1995 gimnáziumi érettségi

1995-ig szabadúszó programozó és biztonságtechnikus

1995-1998 IDG Hungary-Internetto rendszergazda

1996-1998 Telnet Magyarország Bt. ügyvezető igazgató

1998-2000 Telnet Magyarország Kft. ügyvezető igazgató

2000- Telnet Magyarország Rt. elnök-vezérigazgató

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09