Siemens Mobile Wave Tour - Júliustól kapható az M50 Magyarországon

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. június 25. 18:49
Hullámlovasok a város közepén: ez a szokatlan látvány fogadta azokat, akik június 21. és 23. között kilátogattak a bécsi Duna-szigetre, a Siemens Mobile Wave extrémszörf-bemutatóra. A rendezvény keretében a Siemens bemutatta különleges "wave-design" formatervezésű M50-es készülékeit is. Az M50-es júliustól lesz kapható Magyarországon.
A Siemens Mobile és a szörfbemutatók rendezésére specializálódott Wave Loch nevű cég közösen hozták létre a Siemens Mobile Wave Tourt, amely 2000 óta járja a világot. A Mobile Wave eseményei egy 16,5x16,5 méteres medencében zajlanak, amelyben négy hatalmas szivattyú segítségével állítják elő a csaknem három méter magas hullámokat, amelyeken a sportolók összemérhetik tudásukat.

A Mobile Wave 1991-ben indult világ körüli turnéra, 2000 óta pedig Siemens Wave Tour néven megfordult már San Diegóban, Sydneyben, Hannoverben, Dubaiban, a dél-afrikai Durbanben és Manilában.

A turné legújabb állomása Bécs volt, ahol az idén 19. alkalommal megrendezett Duna-szigeti fesztivál részeként mutatkoztak be a szörfösök. A három nap alatt mintegy 60 000 néző látogatta meg a rendezvényt. Az arénában zajló bemutatókat a nézők óriás kivetítőkön is figyelemmel kísérhették. A versenyzőknek 60 másodperc alatt megszakítás nélkül kellett ugrásokat és mutatványokat bemutatniuk.

A 20 000 dollár összdíjazású Siemens Mobile Wave legrangosabb Pro Riders versenyén nemzetközi hírű "deszkás" sztárok indultak, így a háromszoros világbajnok snowboardos Terje Haakonsen Norvégiából, a nyolcszoros skimboard-világbajnok Bill Bryan az Egyesült Államokból - aki egyúttal a legutóbbi manilai Wave győztese is volt -, és a világ legjobb tíz szörföse között jegyzett kanadai Jason Prior. Magyar versenyzők is bemutatkoztak: rajthoz állt a gördeszkás Kernács Ákos és a snowboardos Zarándy András is.

A Siemens a nézőket is aktívan bevonta az eseményekbe: SMS-ben fogadhattak a legjobb szörfösökre, illetve a legszebb mutatványokra, a győztes pedig egy új C45-ös készüléket nyert. Emellett a mobiltulajdonosok további szolgáltatásokat is kipróbálhattak: WAP-on keresztül kaphattak információt a fesztivál programjáról (pl. hogy mikor indul az utolsó metró, hol lesznek a koncertek), a versennyel kapcsolatos logókat és csengőhangokat tölthettek le ingyen, az aréna mellett elhelyezett szervizállomásokon pedig a szoftverfrissítés mellett a kisebb javításokat is ingyen végezték el a Siemens mobillal rendelkezőknek.

A rendezvényhez kapcsolódó sajtótájékoztatón a Siemens bemutatta az idei CeBIT-en debütált M50-es telefon különleges Mobile Wave Tour-változatát. A Mobile Wave M50-es készülék tulajdonosai a Java és a GPRS technológia, valamint a cserélhető fedőlapok segítségével minden eddiginél szabadabban alakíthatják ki a személyiségükhöz illeszkedő telefont. Az EMS (Enhanced Messaging Service) szolgáltatás segítségével képek és hangok továbbíthatók más mobilra, míg a Calling Images funkció nyomán a telefonkönyvben szereplőkhöz különböző logók társíthatók. A szörf szerelmesei pedig a Flowboarding játék segítségével élhetik ki játékszenvedélyüket. Az M50-es készülék júliustól lesz kapható Magyarországon.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05