Hordozható kivetítők mobil alkalmazásokra

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. június 26. 09:59
Az új Epson EMP-730 és Epson EMP-720 kivetítők két kilogrammnál is könnyebb eszközök, s 2000, illetve 1500 ANSI lumen fényértéket képesek nyújtani. Mindkét kivetítő az Epson LCD-Dream Panel legfrissebb nemzedékének beépítésével készült, s True XGA felbontással rendelkezik. E kivetítők az elsők között vannak a tekintetben is, hogy automatikus trapéztorzítás-helyesbítő funkcióval bírnak. Mindkét termék szabadon megválasztható kivetítési módokkal és kártyatípusú távirányítóval rendelkezik.
Az Epson EMP-730 és Epson EMP-720 csendes üzemű multimédia-kivetítők kifejezetten hordozható berendezésként kerültek kifejlesztésre. Tömegük mindössze 1,9 kilogramm.

Az EMP-730 és az EMP-720 a legújabb 0,9 hüvelykes Epson LCD-Dream-Panel beépítésével készült, ami borotvaéles képet eredményez akár 16,7 millió színben. Mindkét kivetítő True XGA felbontású, és támogat minden jeltípust a VGA-tól az UXGA-ig. A képméret 0,77 m-től 7,62 m-ig terjedhet; a vetítési távolság ennek megfelelően 1-11,7 m lehet.

A berendezések teljes mértékben automatikus trapéztorzulás-helyesbítő funkcióval bírnak. Ez azt jelenti, hogy a kivetítők észlelik a vetítési felület hajlásszögét és képesek automatikusan beállítani a kivetített képet. E funkció segítségével megelőzhető a trapéztorzulás, így a kép azonnal négyszög alakú lesz, anélkül, hogy a felhasználónak bármit tennie kellene. Ez a függőleges irányú trapéztorzulás-helyesbítő funkció -15 és +15 fok között működik eredményesen.

Mindkét kivetítő az Epson ColorReality technológiával készült és sRGB-kompatibilis.

Az EMP-730 és az EMP-720 lehetővé teszi a felhasználónak, hogy hat különböző kivetítési mód közül válasszon. Az sRGB-üzemmódon túl az alábbi kivetítési módok állnak rendelkezésre: "Normal" (fényerő/színegyensúly beállítási lehetőséggel), "Presentation" (lágy színek megjelenítése elsötétített helyiségekben), "Meeting" (kontrasztosabb megjelenítés a szövegek és diagramok jobb láthatósága érdekében), "Theatre" (mozgókép-vetítéshez), valamint "Games" (szórakozás).

A berendezés legtöbb funkciója közvetlenül is beállítható a kompakt, kártyatípusú távirányító segítségével.

A készülékek a világ valamennyi videorendszerével kompatibilisek, de USB csatlakozással is rendelkeznek. A készülék tartozékai között megtaláljuk a számítógépes, video-, illetve egérkábeleket, valamint a hordtáskát is.

Kulcsszavak: Epson projektor

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50