Adattárolási költségek csökkentése az Oracle9i 2. verziójával

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. június 26. 18:12
Az Oracle olyan új adattömörítési technológiát alkalmaz az Oracle9i adatbázis-kezelő 2. verziójában, amely lehetőséget kínál arra, hogy a nagyon nagy méretű adatbázisok (Very Large Database, VLDB) felhasználói számára megnövelje adattárházuk összkapacitását.
Az első éles tesztek azt mutatják, hogy az új táblatömörítési technológiával az adattárházak adattábláinál háromszorostól tízszeresig terjedő tömörítést és méretcsökkenést lehet elérni UNIX, Windows és Linux operációs rendszereken. Ezzel jelentősen csökken a VLDB-felhasználók adattárolási összköltsége. (Egy terabájt adat tárolásának átlagos költsége akár a 400 ezer dollárt is elérheti).

Az Oracle9i 2. verziója teljes mértékben és közvetlenül az adatbázisban integrálja a relációs és a többdimenziós szolgáltatásokat - OLAP, adatbányászat, ETL -, így a felhasználó a valós idejű adatelemzéseket rugalmasabb méretezhetőséggel, fokozott megbízhatósággal, nagyobb biztonsággal és teljesítménnyel, valamint jóval olcsóbban valósíthatja meg. Az adatbázis-kezelő 2. verziójával a felhasználó szervezetek most már az adattárházak kialakításával jellemzően járó többletráfordítások nélkül építhetik fel kritikus adataik összegyűjtését szolgáló adattárházaikat, olcsóbban valósíthatják meg az operatív üzleti adatelemzést, és jobban lépést tarthatnak üzleti tevékenységük bővülésével. A táblatömörítési technológia ideális megoldás az olyan VLDB-felhasználóknak, akik ritkán frissített visszamenőleges adatokat szándékoznak nagy tömegben tárolni, és jelentősen csökkenthetik az adattárolás költségeit, illetve adattárházas rendszereik élettartamköltségét.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05