Elindult a Nemzeti Drogportál

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. június 26. 19:19
Június 26., a kábítószer-ellenes világnap alkalmából elindult a Nemzeti Drogportál. Az új információs hálózatot a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium és az Elektronikus Kormányzati Program hozta létre. Cél, hogy a jövőbeni felhasználókkal közösen töltődjön meg tartalommal a www.drogportal.hu, mely teljes egészében a Sziget Fesztivál idején kerül bemutatásra.
A drogportál alapvető céljai között szerepel a kábítószer-probléma területével kapcsolatos, teljes körű, szegmentált célcsoportokra is lebontható, oda-vissza ható információáramlás lehetőségének biztosítása. A drogportál öt célcsoportra: a 18 éven aluli korosztályra (Tízen túliak), a 18-30 évesekre (Huszonévesek), a Szülőkre, Pedagógusokra és a Szakemberek számára kínál egyedi tartalomfelületet. Saját tartalomszolgáltatásán kívül összefogja a magyar web drogprevencióval kapcsolatos tartalmait és a kapcsolódó nemzetközi drogtémával foglalkozó internetes tartalmakat. A Nemzeti Drogportálhoz történő csatlakozást teszi lehetővé az úgynevezett Drogring, amelyen keresztül az akkreditációt követően bekapcsolódhatnak azon oldalak, amelyek vállalják a hiteles pontos tájékoztatás követelményeit.

A Nemzeti Drogportál jelenleg folyamatos fejlesztés alatt áll; várja mindazon észrevételeket, ötleteket, gondolatokat, amelyekkel hatékonyabbá tudja tenni a drogprevenció területén az információáramlást.

Kulcsszavak: website +legfontosabb ISM

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50