Kirk kapitány helyére pályázol? Fizess!

Tóth Kristóf, 2002. július 1. 19:48
Az ár nem mondható olcsónak: Kirk kapitány ülése ugyanis 265 ezer dollárt ér. Ennyit fizettek a filmsorozat felvételeihez használt Enterprise űrhajó parancsnoki székéért, illetve egyéb kellékeiért az eBay.com árverésén.
William Shatner parancsnoki széke számos egyéb Star Trek "trófeával" együttesen került árverésre az online aukciókkal foglalkozó eBay.com weboldalon. A napokban megrendezett árverésen emellett eredeti Star Trek öltözékek, kellékek, és szövegek találtak gazdára.

A legértékesebb darab természetesen Kirk kapitány széke volt, mondta Lona Hart, az aukciót vezető Profiles in History menedzsere. A licitálás 80 ezer dollárról indult, a 150 ezer dolláros végső ár pedig jóval túlszárnyalta a szakértők 100 dolláros becslését. A székre összesen 29 árajánlat érkezett.

"Számítottunk rá, hogy a szék könnyen túlszárnyalja majd a becslést. A beérkezett telefonhívások után mindez nem volt meglepő" - mondta Hart. "Rengetegen érdeklődtek a székkel kapcsolatban" - tette hozzá a menedzser, aki a vásárló kilétét nem kívánta felfedni.

A Star Trek trófeák értékesítése mellett az eBay.com weboldalon az elmúlt hónapokban számos érdekesség talált gazdára, mint például a Tomb Raider játéksorozathoz használt eredeti Lara Croft öltözék és felszerelés.

Bár Kirk kapitány parancsnoki széke megdöntötte a várt eladási értéket, számos egyéb Star Trek kellék nem keltett túlzott érdeklődést. Leonard Nimoy, azaz Spock öltözéke, amelyet a színész a Star Trek mozi negyedik részében viselt, például 10 ezer dollárért kelt el, holott a szakértők 12000 - 15000 dollárra számítottak. Pike kapitány széke 7 ezer dollárért talált gazdára. Mindezek mellett még számos egyéb Star Trek kellék került árverésre.

"Amikor több mint háromszáz tárgyat kell elárverezni, nyilván vannak olyan darabok, amelyek csak kisebb érdeklődésre tartanak számot. Sokszor azonban olyan dolgokért is óriási összegeket fizetnek a vásárlók, amikről nem is gondolnánk" - folytatta Hart.

Kulcsszavak: eBay árverés

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09