Ingyen PrímNet az ingyenes Prímpostához

Ingyenes netszolgáltatás a Prímtől

forrás Prim Online, 2002. szeptember 2. 12:16
A Matáv-kedvezmények megszüntetésének reakciójaként vigaszdíjként ingyenes netszolgáltatást nyújtók folyamatosan gyarapodó csapatához július 4-én, reggel 7 órától csatlakozott a Prím Média is. A PrímNetnek nevezett új szolgáltatás keretében a Prímposta regisztrált felhasználói bizonyos időszakokban (elsősorban a nappali órákban: hétköznap 6-tól 18-ig, hétvégén 6-től 15-ig) ingyen létesíthetnek telefonos internetkapcsolatot prímpostás e-mail címükkel és a hozzá tartozó jelszavukkal. Az ingyenesség természetesen csak a netkapcsolatokra vonatkozik, az 51-es számra érvényes tarifa szerinti telefonfogyasztás megjelenik.
"Nem hisszük, hogy túl nagy korlátot állítottunk fel azzal, hogy az ugyancsak ingyenes Prímposta regisztrált felhasználói kapják ezt a szolgáltatást" - véli Szutor Ferenc, a Prím Online igazgatója. "Aki a világhálót ingyenesen akarja használni, annak feltehetően postafiókja sincs még, így semmilyen hátrány nem éri, ha az immár nyolcnyelvű kezelőfelülettel és helyesírás-ellenőrzővel is felfegyverzett, a magyar freemail-rendszerekben sok helyen (pl. Index-mail, Estmail, Habmail, MN-mail, Népszava Kuk@c, MTI-mail, Tenisz-mail stb.) motorként alkalmazott Prímposta ajándékozza meg őket egy e-mail címmel."

A PrímNet szakmai partnere VIVAnet, így azokban a körzetekben él az ingyenes PrímNet, ahol a viszonylag fiatal szolgáltató már kiépítette hálózatát, ez jelenleg az ország 97%-át jelenti. (A lefedettség - amely folyamatosan közelít a száz százalékhoz - megtekinthető a következő címen: http://www.vivanet.hu/szolg_teruletek.php.) A szolgáltatás július 4-én, reggel 7 órától él, a modemes számítógép telefonos csatlakozásába mindössze a következő paramétereket kell beírni:

Hívószám: 06-51-301-202

Felhasználónév: a Prímpostában regisztrált e-mail cím, apró módosítással. (Ez az apró módosítás annyi, hogy a @ helyére is pontot kell tenni, vagyis akinek mondjuk leonora@levele.com az e-mail címe, annak leonora.levele.com lesz a netes belépést biztosító felhasználói neve.)

Jelszó: a levelek megtekintéséhez regisztrált jelszó.

A régebbi Prímposta-felhasználók azonnal élhetnek az ingyenes PrímNet által felkínált lehetőségekkel, azok, akik most keresik fel a http://www.primposta.hu címet, hogy regisztráltassák magukat, a regisztrációt követően egy napot várakozni kényszerülnek, másnaptól használhatják az ingyenes netszolgáltatást.

Szutor Ferenc elmondta, hogy a már három napja működő hasonló Index-szolgáltatással kapcsolatban néhányan a Prímhez fordultak kérdéseikkel, mert nem tudtak bejelentkezni a hálózatba. Az ok feltehetően az, hogy a kezdeti lelkesedés következtében egyidejűleg többen kívánnak bejelentkezni, mint ahány modemet a partner az adott időszakban ehhez a szolgáltatáshoz dedikál. A PrímNet ilyen típusú korlátjáról a következőt mondta az online-igazgató: "A PrímNet az induláskor egyidejűleg száz bejelentkezőt képes fogadni, és a partnerünkkel kötött megállapodás alapján az érdeklődés függvényében fokozatosan bővítjük ezt a lehetőséget."

Bővebb információ: Szutor Ferenc, fszutor@prim.hu, 248-3230

2003. júliusától kibővült a szolgáltatás, l.: PrímNet Express: ingyenszámítógéphez ingyennet

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50