A Microsoft célba veszi a bankkártya-felhasználókat

Tóth Kristóf, 2002. július 9. 21:40
A szoftveróriás a VISA, és MasterCard felhasználókra is ki szeretné bővíteni Passport szolgáltatását, mivel a megoldás lehetővé tenné a bankkártyás online fizetés hitelesítését.
A Microsoft kedden egy széleskörű együttműködési megállapodást írt alá a biztonsági szoftvereket fejlesztő Arcot Systems-szel. Az Arcot Systems a VISA és MasterCard kártyákat kiadó bankoknak, illetve a kereskedőknek kínál online fizetési rendszert, és többek között a VISA saját Verified by VISA projektje, illetve a MasterCard hasonló programja is a társaság megoldására épül.

Az együttműködési megállapodás szerint a társaságok ősszel egy olyan új rendszert adnak ki, amely a bankkártyás online vásárláskor a felhasználó Passport azonosítóját és jelszavát is bekérné az azonosításhoz.

A Microsoft Passport szolgáltatása eltárolja a felhasználók személyes információit, illetve jelszavait, ami később lehetővé teszi a gyors és biztonságos azonosítást. A Gartner piackutató cég szerint a Passport jelenleg 14 millió felhasználóval rendelkezik.

- Az új biztonsági rendszer lehetővé tenné a bankok és elektronikus kereskedelmi weboldalak számára, hogy azonosítsák a felhasználót, és megbizonyosodjanak arról, a vásárló nem lopta a bankkártyát - mondta Brian Arbogast, a Microsoft Passport részlegének elnökhelyettese.

Avivah Litan, a Gartner elemzője úgy véli, az új rendszer hasznos lenne, mivel a bankkártya-szám kizárná a hamis adatokat tartalmazó Passport azonosítókat. - Jelenleg akár Donald Kacsaként is könnyedén beregisztrálhatod magad a Passport rendszerbe - mondta az elemző. - A jövőben azonban ez a lehetőség megszűnik, mivel egy pénzintézet fog állni a személyazonosság mögött - tette hozzá. Bár a Passport ezidáig is lehetővé tette a bankkártya-szám eltárolását, Litan szerint csak a felhasználók 14 százaléka élt ezzel a lehetőséggel, mert nem érezték elég megbízhatónak a rendszert.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09