"Liberty-kompatibilis" Novell személyazonosság-kezelési megoldás

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. július 17. 19:58
A Novell bemutatta a Liberty Alliance specifikációknak megfelelő személyazonosság-kezelési megoldását, és bejelentette, hogy azt 2002 vége előtt elérhetővé teszi ügyfelei számára.
Az új, Saturn kódnevet viselő megoldás a Liberty Alliance 1.0 specifikációt használja a személyazonossági információk cégek közötti átvitelére. Ez a nyílt szabvány lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egypontos beléptetéssel használhassanak több webhelyet. Az új megoldás segítségével a felhasználók mindemellett maguk dönthetik el azt is, hogy személyazonosságuk átvihető legyen-e az egyik webhelyről a másikra. A szabványalapú egypontos beléptetés bevezetésével a Saturn lehetővé teszi a cégek számára, hogy költséghatékonyabb, biztonságos kapcsolatot építsenek ki partnereikkel, ügyfeleikkel, és alkalmazottaik munkáját hatékonyabbá tegyék. A Saturn kódnevet viselő megoldást a Burton Group Catalyst Conference 2002 rendezvényén mutatta be a Novell.

A Novell emellett tervezi a Liberty Alliance specifikáció támogatását Novell iChain webes biztonsági megoldásában is. Proxy alapú megoldása miatt az iChain a webszerverek mellett működve dinamikusan teheti „Liberty-kompatibilissé” a rendszereket anélkül, hogy magukra a szerverekre bármilyen szoftvert kellene telepíteni. A Liberty Alliance specifikációnak megfelelő iChain verzió is elérhető lesz még ez év vége előtt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05