Symantec: 39 százalékos bevételnövekedés és akvizíciók

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. július 19. 12:58
A Symantec ma bejelentette a 2003-as pénzügyi év június 30-án véget ért első negyedévének pénzügyi eredményét. A Symantec bevétele 316 millió USD, mely 39%-kal magasabb az előző év hasonló időszakának 228 millió dolláros eredményéhez képest.
Ezt a teljesítményt a nagyvállalati biztonsági ágazat 35%-os és a fogyasztói üzletág 90%-os növekedése tette lehetővé, mely minden földrajzi régióban egyaránt érezhető volt. Ezenkívül a Symantec bejelentette a Recourse Technologies, a Riptech, Inc. és a SecurityFocus felvásárlását, mely mintegy 355 millió dollár készpénzbe került.

Pro forma eredmények: A pro forma nettó bevétel az eseti díjak és a felvásárlással kapcsolatos ingatlanbefektetések amortizációja az első negyedévben 65,6 millió dollár volt, szemben az előző év azonos negyedévének 33,9 millió dollárjával. A Symantec részvényenként 41 dollárcent pro forma szerinti osztalékot jelentett be, szemben az előző évi 22 dollárcenttel az azonos időszakban.

GAAP eredmények: A nettó bevétel beleértve az eseti díjak és a felvásárlással kapcsolatos ingatlanbefektetések amortizációját is az első negyedévben 56,6 millió dollár volt, szemben az előző év azonos negyedévének 21,2 millió dolláros veszteségével. A Symantec részvényenként 36 dollárcent osztalékot jelentett be, szemben az előző évi 14 dollárcentes veszteséggel az azonos időszakban. A negyedév eseti díjai tartalmazták a struktúraváltás költségeit is.

A Recourse Technologies felvásárlása lehetővé teszi a Symantec számára, hogy egy, a piacon már bizonyított, gigabites teljesítményű hálózati behatolásérzékelő terméket készítsen el. Ez a ManHunt, valamint az iparág vezető hostalapú megoldása, az IntruderAlert, a fogyasztói réteg számára. A Riptech, Inc., a méretezhető, valósidejű menedzselt biztonsági szolgáltatások szállítója segítségével a Symantec a globális területi elhelyezkedésű ügyfelek részére is képes költséghatékony megoldást kínálni hálózatuk védelmére az érzékelők lehető legszélesebb skáláján át.

A SecurityFocus világszintű sérülékenységi lista adatbázisát és a Symantec korai riasztású fenyegetéskezelő termékeit kombinálva a Symantec antivírus kutató és válaszlépés kidolgozó képességeivel a felhasználók az egyik legszélesebb körű biztonsági védelemhez juthatnak.

A Symantec ma bejelentette a Riptech, Inc. felvásárlását is, mintegy 145 millió dollárért. A két vállalat egyesülése a menedzselt biztonsági szolgáltatások piacvezetőjét fogja létrehozni, mely világszerte a legnagyobb számban látja el biztonsági eszközök megfigyelési és menedzsment feladatait a lehető legszélesebb termékskálán mozogva. A felvásárlás, mely a törvényi szabályzások és az egyéb, szerződésben rögzített feltételek mellett zajlik, 2002. augusztus közepére fejeződik be.

Kulcsszavak: +céginfo Symantec +fúzió

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09