Európai Unió –kényszerítő döntések a mobilkommunikáció területén

Kollár Csaba, 2002. július 19. 20:32
Az európai versenypályázatokat felügyelő hatóságok hivatalosan bejelentették, hogy szükség esetén erővel kényszerítik Európa legnagyobb mobilszolgáltatóit arra, hogy csökkentsék a nemzetközi roaming-díjakat.
A bejelentés az egy évvel ezelőtti vizsgálati dokumentumokra is támaszkodik, és olyan nagy szolgáltatókat nevez meg, mint a Vodafone, az Orange, az mmO2, vagy a T-Mobile. A dokumentumot arra használta fel a mostani vizsgálat, hogy megállapítsa, a mobilszolgáltatók a roaming-díjakat milyen mértékben változtatták meg az elmúlt egy év alatt.

Mario Monti az Európai Unió versenypályázatokért és a piaci versenyért felelős hivatalnoka a németországi Frankfurter Allgemeine Zeitung-nak úgy nyilatkozott, hogy „a díjak gazdaságilag nem igazolhatók, és az új szereplőket távol tarthatják a piactól.”

Elemzők rámutatnak arra, hogy habár olyan szolgáltatók, mint az Orange, az mmO2 és a Vodafone már bemutatta egyszerű tarifáit a nemzetközi roaminggal kapcsolatban az európai piacon, ezek gyakran nem egyeznek az Európai Unió elvárásaival. Ezért zárta nyilatkozatát Monti azzal a kijelentéssel, hogy „szükség esetén komoly és erőteljes intézkedéseket fogunk hozni az európai mobilkommunikációs piac versenyképességének a megőrzése érdekében.”

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09