Palm-IBM együttműködés

Kollár Csaba, 2002. július 23. 17:59
A Palm és az IBM most kötött megállapodása értelmében a Palm a jövőben az interoperabilitás érdekében a WebSphere alkalmazásszervereket használja majd, illetve a WebSphere Everyplace Access szoftvercsomagot építi be a Palm 5 és egyéb Palm vezeték nélküli eszközökbe.
Az IBM WebSphere Everyplace Access lehetővé teszi a vállalati fejlesztőknek, hogy megteremtsék a zavarmentes együttműködést a Palm mobileszközök és a különféle alkalmazások között, és biztosítsák a hálózaton az adatok tárolását.

Az egyik iparágelemző véleménye szerint az IBM-mel között szerződés a Palmot abban segítheti, hogy növelni tudja a vállalat elfogadását. A Giga Information vezető elemzője, Rob Enderle azt nyilatkozta, hogy "az IBM ezzel a lehetőséggel a Palm számára nagyon komoly támogatást adott".

A két cég között kötött szerződésnek része egyébként a technológia megosztása, a keresztlicencelés, a fejlesztések egyesítése, így egy több évre szóló termékpaletta keretei is körvonalazódhatnak. A Palm stratégiai szövetségért felelős elnökhelyettese, Judy Kirkpatrick szerint "ez a szerződés egy átfogó, hosszú távú üzleti kapcsolatot jelent a Palm és az IBM között".

Az együttműködés első gyümölcseként a Palm felhasználói az Instant Messaging segítségével az eszközök, valamint az eszköz és a desktop között zavartalanul kommunikációt folytathatnak. A háttérben pedig az IBM Sametime technológiája működik. E technológia része a Lotus Domino a PIM (personal information manager) számára, az e-mail elérés, a b2Everyplace és a Tivoli Network Management.

A Palm támogatni fogja a WebSphere-t azzal, hogy olyan fejlesztéseket és intelligens kommunikációs architektúrát szinkronizál a Reliable Transporttal, amelyik automatikusan felismeri, hogy a fogyasztó milyen vezeték nélküli hálózatról - Bluetooth, Wi-Fi, CDMA, GPRS - kíván csatlakozni.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09