359 millió forintos tőkeemelés a Dataplex Kft-ben

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. július 29. 14:43
359 millió forintos tőkeemelést hajtott végre a Dataplex Kft.-ben a Béres Befektetési Rt. A hazai infokommunikációs infrastruktúra szolgáltatások piacát vezető kft. ügyfeleinek száma dinamikusan növekszik, ezért döntöttek a cég tulajdonosai a jelentős tőkeemelés mellett.
A források bővülése tekintélyesen kiterjeszti a Dataplex mozgásterét, új szolgáltatások kidolgozására és még gyorsabb fejlődésre teremt lehetőséget. Az ez év elején alapított, és legnagyobb - távközlési szolgáltatóktól független - hazai szerverhotel az elmúlt hónapokban tovább erősítette vezető pozícióját a hazai piacon. A vállalkozás teljesítette a befektetők várakozásait: az elmúlt hónapokban számos jelentős partnerrel növelte ügyfeleinek körét, s egy sor új, csak a Dataplex létesítményében elérhető szolgáltatással - üzletmenet folytonossági, adattárolási és kereskedelmi internet kicserélő szolgáltatással (Peering by PAIXSM) - bővítette termékportfólióját.

A pénzügyi művelettel a Béres Befektetési Rt. a Dataplex saját tőkéjét 359 millió forinttal növelte, s az rt. tulajdoni részaránya 80 százalékra növekedett. A tőkeemelés teljes egészében készpénzben történt.

A Dataplex tőkeemelése a Béres Csoport egyre erősebb elkötelezettségét jelzi a legkorszerűbb infokommunikációs technológiák mellett. A Béres Befektetési Rt. nemrég százszázalékos tulajdont szerzett a legjelentősebb hazai internetes egészségügyi portálban, a Pharmanetben is.

Kulcsszavak: Dataplex +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50