K and H Bank: már 25 ezer chipkártya a piacon

MTI Sajtóadatbank, 2002. július 31. 07:50
A Kereskedelmi és Hitelbank (K and H) ez év május közepe óta 25.000 Visa chipkártyát adott ki ügyfelei számára, az év végéig 500, chipkártyát is leolvasni képes terminált helyez ki a hitelintézet - tájékoztatott Horváth Magyary Nóra, a K and H Bank közkapcsolati és kommunikációs ügyvezető igazgatója.
Az ügyvezető igazgató elmondta: a K and H Bank ez év május 21-én adta át ügyfeleinek az első chipkártyákat, amelyek pontgyűjtésre még nem alkalmasak, de a rajtuk lévő chipek következtében biztonságosabbak, és gyorsabb tranzakciókat tesznek lehetővé, mint csupán mágnescsíkos elődjük. A hitelintézet egyébként 2003-ban bocsátja ki az első, törzsvásárlói pontgyűjtő funkcióval is ellátott chipes bankkártyákat Magyarországon. Ezeket a pontgyűjtő kártyákat a CompuWorx céggel együtt fejleszti ki a hitelintézet.

A K and H Bank és a CompuWorx közötti együttműködés több évre tekint vissza. A CompuWorx fejlesztette és üzemelteti a többpartneres SuperShop Program teljes informatikai rendszerét: a kártyákat, a POS terminálokat és az adatokat feldolgozó-ellenőrző központi rendszert is. A hitelintézet és a cég ez év márciusában megállapodást kötött, amely szerint a bank a CompuWorx segítségével fejleszti tovább új chipkártyáit. A CompuWorx a Compaq magyarországi leányvállalata és magyar magánszemélyek által alapított számítástechnikai társaság.

A chipes fejlesztés további lépése lesz az, hogy a chipes bankkártyákat bevonják a törzsvásárlói programba, amelyhez a bank a számítástechnikai cégtől megvásárolja a programhoz szükséges informatikai rendszer know-how-ját, valamint a CompuWorx együttműködésével fejlesztik a rendszer egyes elemeit.

A CompuWorx megalakulásától fogva foglalkozik mikroprocesszoros chipkártya alkalmazások és rendszerek fejlesztésével.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05