Symbol Technology WiFi megoldások iPaq kézigépekhez

Zsadányi Pál, 2002. július 31. 14:24
A ZDNet egyik szerkesztője arról cikkezik, hogy a Compaq iPaq 3870 típusú kézigépének a hálózati csatolása a beépített Microsoft PocketPC 2002 operációsrendszeri interfésszel, a kínok kínja. A Network+Internet kiállítás egyik standján, a Symbol Technology cégnél azonban egy perc alatt tudták rákapcsolni a gépét a Spectrum24-es CF méretű kártyával és más segédeszközökkel a 803.11b típusú rádió-LAN (WLAN ill. WiFi) hálózatra.

A Symbol Technlogy neve inkább a zebra technológiák körében ismert. A ZDNet szerkesztőjének a beszámolója szerint azonban az új rádió-LAN technológiák terén is rohamléptekkel halad, lévén, hogy a mai e-üzleti rendszerekben, de akár a régebbi eladási ponti terminálok esetén is, egyre nagyobb jelentőségű a mobil kapcsolat a szerver számítógépekkel. A mai zebrás megoldásoknál ezért tipikus eszköz a kézi adatfelvételi lehetőség igénye, WLAN hálózati támogatással.

A WiFi az Ethernet MAC szabványok 803.11x változatait speciális adatvédelmekkel támogató WLAN szabvány, amelynek jelenleg két fő ápoló egyesülése van, a WLANA és a WECA. A rádió-LAN megoldásokban kell egy helyi LAN-hoz is csatlakozó elérési pont, amelybe vagy egy WLAN kártya található, vagy, újabban, az USB porton át egyszerűen csatolható eszközzel rendelkezik, amelyhez már csak antenna kell. Az antenna lehet körsugárzó vagy irányított, és beltéri (épületen belüli, mint például a napokban az osztrák parlamentben, műemléki szempontokat is figyelembe véve), vagy kültéri, amellyel kisebb WWAN, azaz, nagy kiterjedésű LAN-hálózat is építhető (kb. KM nagyságrendben, ami kb. egy falucska, vagy egy lakótelep, esetleg egy GSM cella (mint ezt egy korábbi cikkünk már tárgyalta).

A legújabb hír, hogy a Spectrum Technology cégnél a nagy, 54 Mbps sebességű 803.11a WLAN-technológiát is meghódították.

A Symbol Technology cég képviselője Magyarországon a DataScan Kft., Budapesten a II. kerületben. A lapjaikon ugyan csak a Spectrum24 CF kártya adatai szerepelnek, de nyilván tudnak mondani valamit a többi Spectrum WLAN termékről is, beleértve a szállíthatóságot.

Kulcsszavak: Compaq HPQ Symbol hálózat pda LAN

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05