Korlátlan letöltéseket kínál a PressPlay

Tóth Kristóf, 2002. augusztus 1. 22:10
A Sony Music és Universal Music által támogatott online zeneszolgáltatás az elmaradó sikerek miatt újabb, jelentős kedvezményekkel próbálja eltéríteni az internetezőket az illegális fájlcsere-szolgáltatásoktól.
A PressPlay csütörtökön jelentette be új előfizetési struktúráját, és díjszabását. Ezek közül az egyik legígéretesebb ajánlat 179,40 dolláros éves díj, vagyis havi 14,95 dollár ellenében korlátlan mennyiségű zeneszám letöltését, illetve audio-adatfolyam meghallgatását teszi lehetővé.

Bár a független társaságok zeneszolgáltatásai korábban is kínáltak korlátlan, legális zeneletöltést, ez az első alkalom, hogy egy vezető lemezkiadók által is támogatott szolgáltató teszi mindezt. Az efféle, "korlátlan" megközelítés a szakértők szerint éppen az, amire a legtöbb, fájlcsere-szolgáltatást alkalmazó felhasználó jelenleg vágyik.

- A lépés annak felismerése, hogy a korábbi ajánlat nem nyerte meg a felhasználók tetszését - mondta Michael Goodman, a The Yankee Group piackutató cég vezető elemzője, aki szerint a korlátlan és ingyenes (valamint illegális) letöltéseknek a meglehetősen drága, korlátozott letöltést, és a zeneszámok meghatározott felhasználását nyújtó szolgáltatások nem lehettek alternatívái.

A lemezkiadók által támogatott legális zeneszolgáltatások, mint a PressPlay, a MusicNet, a Listen.com Rhapsody, a FullAudio, illetve a RioPort hónapok óta próbálják jó útra téríteni a felhasználókat, de a magas előfizetési díjak, illetve a túlzottan szigorú feltételek miatt a megoldások nem arattak sikert.

A PressPlay, amely a közelmúltban elsőként tette lehetővé a letöltött zeneszámok (egy részének) Audió CD-re írását, ismét komoly engedményt tett a felhasználók megnyerése érdekében. A 179,40 dolláros éves díjért a felhasználó 120 zeneszámot írhat fel Audió CD-re.

A PressPlay emellett azonban számos új csomagot, illetve lehetőséget biztosít. Utóbbiakból a legfontosabb talán a zeneszámok hordozható lejátszóra való letöltésének lehetősége.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05