Megjelent az Asus első kéziszámítógépe

Tóth Kristóf, 2002. augusztus 9. 07:17
Az elsősorban különböző kiváló minőségű alaplapjairól és grafikus kártyáiról ismert Asustek Computer nem elégedett meg eddigi sikereivel, és a tajvani, tehát számára hazai piacon a napokban megkezdte első kéziszámítógépének, a MyPal A600-nak a forgalmazását.
Az 599 dolláros áron kapható első Asus kéziszámítógépet a cég mint a világ legkisebb és egyben legkönnyebb, Pocket PC operációs rendszerrel ellátott hordozható számítógépét hirdeti, melynek ráadásul teljesítmény tekintetében sem kell szégyenkeznie, ugyanis a benne helyet kapó Intel PXA250 típusjelzésű mikroprocesszor 400 MHz-es frekvencián ketyeg, ami egyértelmű garanciát jelent az elsőrangú teljesítményre.

Úgy gondolom, hogy az Asustek Computernek a jövőben olyan mobileszközökre kell helyeznie a hangsúlyt, melyek mind teljesítmény, mind szolgáltatási kör tekintetében képesek többet és jobbat nyújtani a konkurencia hasonló kategóriás termékeinél, vagyis véleményem szerint cégünknek nagy ívben el kell kerülnie a low-end kategóriás eszközök piacát - nyilatkozta az újdonság debütálása kapcsán Jonathan Tseng, az Asustek Computer alelnöke, majd utalt arra, hogy mostanság egyre több olyan új generációs mobiltelefon lát napvilágot, mely néhány szolgáltatás tekintetében képes kéziszámítógép módjára viselkedni.

Az Asustek Computer első, és várhatóan nem utolsó kéziszámítógépe, az egyelőre csak Tajvanon kapható MyPal A600 a mérlegen mindössze 138 grammot nyom, tehát alig nehezebb, mint egy átlagos mobiltelefon. A 64 MB memóriával szerelt kéziszámítógép-újdonság 3,5 colos képátlójú színes TFT LCD kijelzővel rendelkezik, ezenkívül pedig említésre méltó, hogy a készüléket lényegében bármilyen eszközre, így többek között digitális fényképezőgépekre, projektorokra, gépjárművekbe szerelt navigációs rendszerekre és vezeték nélküli hálózatokra is könnyedén csatlakoztatni lehet. Az Asustek Computer ezenkívül egy olyan kiegészítő modul kifejlesztésén is dolgozik, melynek segítségével a vadonatúj kéziszámítógép GSM/GPRS mobiltelefonos hálózatokra is csatlakozni tud majd. A cég a hamarosan világszerte kapható MyPal A600-ból egyébként még az idei évben mintegy 200 ezer darabot tervez eladni.

Kulcsszavak: +fohir pda ASUS

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50