Együttműködési megállapodást kötött az IBM és a Borland

Tóth Kristóf, 2002. augusztus 20. 08:03
Az IBM Corp., illetve a Borland Software a két társaság hétfői bejelentése szerint olyan együttműködési megállapodást kötött, amely szerint a cégek egymás szoftvereit is mellékelik saját programcsomagjaikban.
Mint a társaságok képviselői hétfőn bejelentették, az elsősorban Windows és Linux fejlesztőket célzó megállapodás szerint mindkét cég mellékelni fogja a másik szoftvereit programcsomagjaiban. Az IBM Corp. még a nyár folyamán megkezdi a Borland Software Delphi Studio Architect, C++Builder Enterprise, és Kylix Enterprise szoftvereinek mellékelését saját, DB2 Universal Developer's Edition, illetve DB2 Universal Personal Edition megoldásaihoz.

A 30 napig működő, ingyenes kipróbálási verziók IBM szoftvercsomagokhoz való mellékelésével a Borland azt reméli, még több fejlesztő nyer betekintést a megoldásokba. A kétirányú megállapodás szerint ugyanakkor a Borland is mellékelni fogja az IBM egyes megoldásainak próbaváltozatait szoftvereihez.

Szintén a megállapodás részeként egy közös, szoftverfejlesztőket célzó portált is létrehoz a két cég, amely az IBM szerverein lesz megtalálható, népszerűsítését viszont közösen fogják végezni a társaságok.

Ami a Borland Software-t illeti, a társaság az utóbbi időben számos szövetséget kötött különféle cégekkel. Az elmúlt héten például a BEA Systems-szel írt alá egy marketing megállapodást a társaság, amelynek értelmében a BEA Systems forgalmazni fogja a Borland JBuilder Java fejlesztőrendszerét. A Borland cserébe külön JBuilder változatot fog készíteni a BEA WebLogic alkalmazásszerveréhez.

Kulcsszavak: IBM Borland +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09