Háromnyelvű üzleti szövegépítő

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. augusztus 22. 18:31
Megjelent a Management Kiadó legújabb terméke, az Üzleti szövegépítő. A szoftver több mint 3000 mondatot és "ütős" kifejezést kínál magyar-angol, magyar-német és háromnyelvű változatban az idegen nyelven fogalmazóknak, íróknak.
Az Üzleti szövegépítő az angol és a német nyelvet használók nélkülözhetetlen segítőeszköze: az üzleti élet valamennyi területén használható. Tervek, beszámolók, javaslatok, jelentések, levelek készítésekor igen hasznosan támogatja az idegen nyelvű fogalmazást.

A szoftver lehetőséget ad a kommunikációs szándék (megkeresés, pozitív és negatív megnyilvánulás, intézkedés, kérés stb.) szerinti keresésre (8 fejezetben 64 alfejezet), mindezt "kész" mondatokra és kifejezésekre.

A másik lehetőség az üzleti élet helyzetei, területei, formái (alkalmak, kapcsolatok, értékesítés, munkaerő, vállalkozás stb.) szerinti keresés hasonló módon (9 fejezet, 60 alfejezet).

A harmadik rész az angol, ill. a német levelezés, írásos kommunikáció szabályait tartalmazza, többek között olyan hasznos anyagokkal, mint pl. az új német helyesírás szerint írandó összes szó listája, az eltérő jelentésű amerikai és angol szavak összevetése, az összes erős (rendhagyó) ragozású angol és német ige felsorolása, érdekes chatrövidítések stb.

A szoftver könnyen kezelhető, a listákból kiválasztott mondatok vagy kifejezések egyszerűen beilleszthetők az éppen szerkesztett dokumentumba, úgy, hogy a felhasználó mind a menüben megjelenő választékot, mind pedig a dokumentumot látja. A mondatok, kifejezések természetesen szerkeszthetők, egyénileg alakíthatók (dátum, termék, szolgáltatás stb.)

A szoftver még két változatban kapható: csak magyar-angol illetve magyar-német megjelenítéssel, kezelése pofonegyszerű.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05