Száz Sztár és a többiek a tizenkettedik Médiahajón

OTS - Cégvonal, 2002. augusztus 26. 09:49
A rendszerváltással egyidős társadalmi intézmény, a Médiahajó közéleti kirándulása idén tizenkettedszer indul hagyományos útjára, míg az Internethajó - ez évben a Prím Online vezetőjének navigálásával - immár harmadszor fut ki.
Az 1991-től 1998-ig töretlenül fejlődő, a mindenkori kormányok aktív részvételével zajló rendezvény, a magyar kultúra és médiavilág ezer személyiségének találkozása átvészelte azt az időszakot, amikor a kulturális és médiapolitika kormányzati felelősei kitértek az egész napos közvetlen találkozások elől.

Az idén szeptember 25-én, szerdán induló hajóúton a Medgyessy-kormány tagjainak többsége részt vesz. A még formálódó programban szerepel Lamperth Mónika belügyminiszter és László Csaba pénzügyminiszter fóruma, illetve reggelije, s jelen lesz Németh Imre agrár- és Bárándy Péter igazságügy-miniszter is.

Új kezdeményezés a Száz Sztár gondolata, amelynek lényege, hogy tíz kurátor válogat az élő, magyar kultúrát képviselő alkotó személyiségek közül. Az alapító kezdeményezők az NKÖM közigazgatási államtitkára, Vass Lajos és Enyedi Nagy Mihály, a Médiahajó házigazdája. A nyilvános jelölési folyamatot követően összeálló Száz Sztár a Médiahajó 2002 vendége.

Újdonságnak számít az is, hogy a hagyományosan fedélzetre hívott MAÉRT-tagok mellett most a velünk határos és számunkra kiemelten fontos országok nagyköveteit is meghívták, így Kovács László egy jelentős nemzetközi csapattal hajózik Visegrádra.

Harmadszorra szervezik meg a www.internethajo.hu konferenciát, melynek védnöke Kovács Kálmán informatikai miniszter, kiemelt előadó Magyar Bálint oktatási miniszter, Frischmann Gábor, a Híf elnöke és Rogán Antal, az Országgyűlés informatikai bizottságának elnöke. A www.internethajo.hu navigátora Vértes János Andor, a Prim Online vezetője, aki a távközlés és a magyar internet vezető cégeit várja az úszó konferenciaterembe.

Az élő internetközvetítéssel kísért program a szárazföldön Medgyessy Péter miniszterelnök látogatásával, a Magyar Sajtópáholy Tagja sajtódíjak átadásával, s talán a Pártelnökök Fórumával folytatódik.

A napot a szervezők szerint az őszutó legfergetegesebb hazaútja zárja, de erről ma még semmit nem árulnak el az ENAMIKÉ vezetői.

Kulcsszavak: +legfontosabb médiahajó

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05