Belgacom-tárgyalás a Canal Plus Benelux megvásárlásáról

MTI Sajtóadatbank, 2002. augusztus 30. 12:17
Az egykori belga állami távközlési monopólium, a Belgacom megerősítette a helyi médiában megjelent jelentéseket, mely szerint tapogatózó tárgyalásokat folyatat a pénzügyi gondokkal küszködő francia médiaóriás, a Vivendi Universal fizetős tévécsatornájának, a Canal Plus helyi hálózatának a megvásárlásáról. A Belgacom belföldi riválisa, az amerikai Callahan Associates irányítása alatt álló Telenet szintén folytatott tárgyalásokat a Canal Plus tévétársasággal.
A Belgacom és a Telenet a Canal Plus Franciaországon kívül Spanyolország és Olaszország után harmadik legnagyobb helyi hálózata, a Canal Plus Benelux iránt érdeklődik.

A Canal Plus külföldi hálózatai is szerepelnek a Vivendi értékesítésre szánt aktíváinak a listáján. A Vivendi az így befolyó összegekből kívánja kezelhető méretűre zsugorítani a jelenleg bénítóan magas, 19 milliárd eurós adósság terheit.

Az egyik napilap, a Le Soir értesülése szerint a Vivendi 300 millió eurót kér a hálózatért, a Belgacom pedig 200 millióra szeretné leszorítani az árat. A Belgacom szóvivője a tárgyalások tényét elismerte, de a sajtóban megjelent értesülések részleteit spekulációnak nevezte.

A francia nyelven sugárzó Canal Plus Benelux csatornát az anyavállalat 1989-ben hozta létre mint első külföldi érdekeltségét.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50