HP-Compaq fúzió: megérte?

Kiss Ádám Zoltán, 2002. szeptember 2. 19:09
A világ egyik legnagyobb, és egyben leginkább megszellőztetett botrányokkal terhes vállalati egyesülése körül még mindig nem csitul a vita, vajon tényleg megérte? A fúzió óta eltelt négy hónap eredményei többféleképpen értékelhetőek.
Az idő múlásával szinte szóról szóra ugyanazokat a felvetéseket haljuk vissza, a hitetlenek szerint a Compaq felvásárlása nem segített a Hewlett-Packardnak sem a professzionális szférában feltörekvő IBM megfékezésében, sem a direkt-marketing megoldásokkal a személyi és vállalati felhasználók körében előretörő Dell lendületének lelassításában. A fúzió óta eltelt négy hónap eredményei többféleképpen értékelhetőek. A cég bevétele folyamatosan csökken, egyre kevesebb PC-t és csúcskategóriás szervert adnak el arányosan. Ezzel szemben a HP még mindig első helyet tölt be mindkét szektorban.

A Gratner Dataquest elemzője, Jeffrey Hewitt nem túl optimista az eredményekkel kapcsolatban. A fő gondot a negatív tendencia, és nem a jelenlegi eredmények okozzák. A Dell várhatóan ebben a hónapban átveszi a PC piac vezető szerepét, a szerverek területén pedig a vetélytársak folyamatosan javítanak eredményeiken, míg a HP stabilan egyre gyengébben teljesít. A csata azonban még nem dőlt el, a szakértők könnyen elképzelhetőnek tartják, hogy a HP gyorsan előáll egy termékrevíziós tervvel, mely megint megfordíthatja a tendenciákat. A kulcskérdés egybehangzó vélemények szerint az, hogy az egyesült óriásvállalat képes lesz-e megtartani a korábbi HP gyors reakcióképességét, rugalmasságát.

Kulcsszavak: +céginfo HPQ trend

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09