1 bites digitális audió a Sharp készülékeiben

Tóth Kristóf, 2002. szeptember 3. 05:53
A japán elektronikai óriás, Sharp olyan hordozható, tömegcikknek szánt zenelejátszókat jelentett be, amelyek a társaság one-bit audió digitális erősítési technológiájára épülnek. A one-bit audió technológia jelenleg elsősorban a csúcskategóriás audiórendszerekben, és a felsőkategóriás házimozi eszközökben található meg.
A megoldás a CD Digital Audio szabványban előírt 44,1 kHz-es mintavételezési frekvenciánál mintegy 64-szer kisebb időközönként (sűrűbben) vesz mintát az analóg hanghullámból, ami sokkal természetesebb hangot eredményez. A Sharp új hordozható lejátszói, amelyek piaci áruk alapján tömegtermékké válhatnak, még a szeptember folyamán megjelennek Japánban, jövő áprilistól pedig világszerte kaphatóak lesznek. A teljes one-bit audio-alapú Sharp termékcsalád nem sokkal a mini-disc lejátszót követően kerül a boltokba.

A társaság one-bit audio technológiával ellátott hordozható mini-disc lejátszója 240 dollárnak megfelelő yenért lesz kapható Japánban, a one-bit audio-alapú házimozi rendszer pedig 750 dollárnak megfelelő áron kerül a boltokba, derült ki a Sharp sajtóközleményéből.

"Azt szeretnénk, ha a technológia a közeljövőben a mobiltelefonokat, és az egyéb eszközöket is meghódítaná" - mondta Yasuo Masuda, a Sharp audiórendszerekkel foglalkozó fejlesztési részlegének vezetője egy sajtótájékoztatón.

A Sharp Corporation részvényárfolyama a tokiói értéktőzsdén a hír ellenére is mintegy 2,7 százalékkal esett vissza hétfőn, amely az elektronikai gyártók IELEC árfolyam-indexének 1,4 százalékos hétfői esését is meghaladta.

Kulcsszavak: audio Sharp multimédia zene

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09