A VIA növekedett, a SiS rekorderedményt ért el augusztusban

Tóth Kristóf, 2002. szeptember 4. 12:30
Mindkét jelentős tajvani chipsetgyártó bevételeinek növekedését regisztrálta augusztusban. A VIA eredményei némileg a várakozáson alul alakultak, a SiS ugyanakkor megdöntötte saját rekordját.
A VIA augusztusi bevétele 1,932 milliárd tajvani dollár volt, amely némileg elmarad az elemzők 2 milliárdos várakozásától, ugyanakkor még így is 6,4 százalékos növekedést jelent júliushoz képest. A növekedés az iskolakezdési vásárlószezonnak, illetve a társaság Socket-A chipkészleteinek köszönhető. A VIA új KT400 chipkészlete a rivális SiS746 és nVidia nForce2 megoldásoknál jóval hamarabb, augusztus közepén jelent meg a piacon, ami elősegítette a társaság eladásainak növekedését a szegmensben.

A SiS746, illetve nForce2 chipkészletek tömegtermelése még nem kezdődött meg.

A SiS bevétele augusztusban 1,301 milliárd tajvani dollár volt, ami új rekord a társaság számára. A társaság szerint a jó eredmény elsősorban a Pentium 4-alapú chipsetek egyre növekvő mennyiségének tudható be. A SiS az elmúlt hónapban több, mint 1 millió alaplapi chipkészletet, és szintén 1 milliónál valamivel több grafikus chipet szállított le. Az iskolakezdési szezon miatt mindkét társaság további növekedésre számít szeptemberben.

Az előjelzések szerint a VIA a harmadik negyedévben várhatóan felülmúlja 5,174 milliárd tajvani dolláros második negyedévi eredményét, a társaság bevétele ugyanakkor minden valószínűség szerint nem éri el az első negyedéves szintet, mint ahogy a VIA korábban remélte.

A SiS szeptemberi eladásaira várhatóan kedvező hatással lesz az Intel napokban végrehajtott, jelentős Pentium 4 árcsökkentése. A társaság a harmadik negyedévben az előjelzések szerint könnyedén felülmúlja mind az első, mind a második negyedév eredményét. Kérdés azonban, hogy a társaság a rekordbevételek mellett mikor tud majd nyereséget is termelni.

Kulcsszavak: SiS +céginfo Via

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09