Magyarország legjobb munkahelye: Nexon

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. szeptember 4. 19:56
A Hewitt Inside által a Figyelő támogatásával végzett Legjobb munkahely-felmérésének idén magyar vállalat lett a győztese. Az összetett mutatók és pontrendszer alapján a bér- és humánügyviteli szolgáltatásokat nyújtó Nexon Kft. végzett az élen.
A Hewitt Associates 1997-ben állította fel először a legjobb száz amerikai munkaadó cég listáját a Fortune magazinnal közösen. Azóta a lista száz legjobb cége között szerepelni komoly elismerést, a lehetséges munkavállalóknak pedig komoly vonzerőt jelent. A Magyarországon immár második alkalommal, a Figyelővel közösen végzett felmérés a Hewitt Associates nemzetközi tapasztalatain alapul, hiteles szakmai adatokat nyújt a részt vevő vállatoknak alkalmazottaik elégedettségéről, emberi erőforrás rendszerük működéséről.

A felmérés több mint 50 jelentkező cég 6000 munkavállalójának bevonásával készült. A "Legjobb Munkahelyek", a top 10-be került cégek esetében a megkérdezettek különösen a felső vezetők szerepét emelik ki, de cégük sikereiben nagy szerepet tulajdonítanak a szervezeti rugalmasságnak, a karrier lehetőségeknek, a HR folyamatoknak és a fizetésnek is. Megfigyelhető a magyar tulajdonú cégek sikeres szereplése: a lista első 3 helyezettjéből 2, az első 10-ből pedig - a tavalyi 4-gyel szemben - 6 van magyar tulajdonban.

1. Nexon Kft.

Létszám: 102 fő

Árbevétel: 903 746 000 Ft

Egy főre jutó HR költségvetés: 159 574 Ft

Egy főre jutó tréning napok száma: 1,81 nap

A Nexon Kft. Magyarország vezető humánügyviteli szolgáltatója. Alapítása óta célja, hogy szakterületén a legjobb szoftvereket és szolgáltatásokat nyújtsa üzleti partnereinek. A vállalat alkalmazottai kiemelkedően elkötelezettek: minden más résztvevőnél nagyobb arányban szándékoznak a cégnél maradni, töretlen a bizalmuk a felső vezetésben és közvetlen feletteseikben, szeretik szakmájukat, hivatásukat. Még egy különlegesség a Nexonról: az alkalmazottak a többi céghez képest jóval elégedettebbek a fizetésükkel is.

2. British American Tobacco Hungary

3. Debreceni Hőszolgáltató Rt.

4. AAM Vezetői Informatikai Tanácsadó Kft.

Létszám: 85 fő

Árbevétel: 1 320 000 000 Ft

Egy főre jutó HR költségvetés: 350 823 Ft

Egy főre jutó tréningnapok száma: 8,93 nap

Az informatikai tanácsadó cég a legnagyobb magyar tulajdonú vezetői tanácsadó vállalat. Az AAM tavaly több szervezeti átalakuláson ment keresztül, melynek eredménye egy elkötelezett, megerősödött csapat lett, amely az átlagosnál jóval büszkébb saját vállalatára. Átlátható, tiszta feladatkörök, világos elvárások: ezek a legfőbb erősségei az AAM-nek.

5. McDonald’s Kft.

6. National Instruments Europe Kft.

7. DIAGEO Üzletviteli Szolgáltatások Kft.

8. Herendi Porcelánmanufaktúra Rt.

9. - (a vállalat nem kívánta feltüntetni nevét)

10. Macher Gépészeti és Elektronikai Kft.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09