Xbox "hackert" kíván alkalmazni a Microsoft

Tóth Kristóf, 2002. szeptember 11. 07:24
A szoftveróriás a jelek szerint igen komolyan veszi az Xbox játékkonzolhoz elérhető mod chipek elleni küzdelmet, és mindent megtesz az eszközök elterjedésének megakadályozásáért.
A redmondi (Washington) székhelyű szoftvercég állásajánlatokkal foglalkozó weboldalán egy olyan hirdetés található, amely szerint a társaság egy olyan mérnököt szeretne foglalkoztatni, aki az Xbox hardver és szoftver biztonsági kutatásainak részeként "a módosító chipekről gyűjtene adatokat, és elemezné azokat".

"A mérnök feladata lesz olyan hardverdetektáló kódok fejlesztése, amelyek az Xbox jövőbeli változatainak részei lesznek" - áll a hirdetésben, egyértelműen jelezve, hogy a társaság olyan szoftverrel kívánja ellátni az Xboxot, amely érzékeli a mod chipek jelenlétét. "Játékszoftverekkel és -hardverekkel kapcsolatos hacking-tapasztalat előny" - olvasható az állásajánlatban.

Mint ismeretes, az Xbox alaplapjára forrasztható "mod chipek" kiiktatják a játékkonzol másolásvédelmi funkcióit, és lehetővé teszik az illegálisan másolt, illetve saját fejlesztésű szoftverek használatát a készülékben. A Microsoft jogi ellenlépéseket tesz a mod chipek gyártói ellen, mivel azonban ez nem elegendő a megoldások visszaszorítására, a társaság Xbox Live online szolgáltatását is fel fogja használni a mod chipek elleni küzdelemben. Azok a konzolok, amelyekben a Microsoft rendszere érzékeli a mod chipet, ki lesznek zárva a szolgáltatásból.

A Microsoft konzolpiaci riválisa, a Sony szintén küzd a mod chipek ellen. A társaság legújabb játékkonzoljához, a PlayStation 2-höz legalább egy tucat különböző mod chip érhető el, és a japán szórakoztatóelektronikai óriás ezidáig nem tudta bebizonyítani a bíróságon, hogy az eszközök gyártása jogsértő.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05