Új generációs Sony DVD-írók

Tóth Kristóf, 2002. szeptember 11. 07:28
A világ vezető fogyasztói elektronikus eszközök gyártásával foglalkozó cégei között nyilvántartott Sony immár hivatalosan is bejelentette, hogy a cég közeljövőben forgalomba kerülő új generációs DVD eszközei mind a két nagy DVD szabvánnyal kompatibilisek lesznek.
Az elmúlt hónapokban rendkívül dinamikusan javultak a különböző DVD-író berendezések eladási mutatói, vagyis manapság mind a DVD+RW, mind a DVD-RW szabvánnyal kompatibilis eszközök egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a felhasználók körében. A Sony azonban ráébredt arra, hogy további jelentős mértékben csak úgy tud javítani DVD-író eladási mutatóin, ha piacra dob olyan új generációs eszközöket, melyek a DVD+RW/+R szabvány mellett a DVD-RW/-R szabványt is támogatják. A Sony reményei szerint a vásárlók sokkal szívesebben adnak majd ki adott esetben 500 dollárt egy olyan DVD-íróért, mely mind a két jelentős DVD szabvánnyal kompatibilis, mint egy olyan meghajtóért, mely ezek közül csak az egyikkel kompatibilis, és amelynek jövője esetleg igen csak homályos.

A japán gyártó képviselői a bejelentés kapcsán elmondták, hogy a Sony kínálatában hamarosan fel fog bukkanni egy a személyi számítógépekbe szerelhető belső, valamint egy külső DVD-író, mely eszközök könnyedén elboldogulnak majd a DVD+RW/+R, illetve DVD-RW/-R szabványnak megfelelő lemezek írásával és olvasásával. A külső meghajtó a keresztségben a Sony DRX-500UL nevet kapta, és a Sony ígéretei szerint idén november elején jelenik meg a kereskedelmi forgalomban. Az USB és FireWire interfésszel rendelkező új Sony DVD-író ára 429 dollár lesz. A Sony másik újdonsága, a DRU-500A típusjelzésű belső DVD-író társánál némileg hamarabb, várhatóan már októberben világszerte megvásárolható lesz, mégpedig nagyon kedvező, mindössze 349 dolláros áron.

"Az utóbbi időkben rájöttünk arra, hogy a két nagyobb DVD szabvány egymással történő konkurálása árt a DVD-írók piacának, és ahhoz vezet, hogy a vásárlók egyre bizonytalanabbak, amikor esetleg DVD-író vásárlása kerül szóba. A Sony új generációs DVD-írói éppen ezért mind a két fontos DVD szabványt támogatni fogják, melynek a vásárlók minden bizonnyal örülni fognak" - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Bob DeMoulin, a Sony szóvivője.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50