A világ első GPRS vezeték nélküli zenei videoadása

Kollár Csaba, 2002. szeptember 12. 20:33
Az Oplayo a világon elsőként valósított meg élő zenei videoadást 2.5G mobilhálózaton. Mától a finn rockzenekar, a Kemopetrol rajongói megtekinthetik a zenekar legfrissebb klipjét, a Goodbye-t. A Goodbye jelenleg az MTV Europe slágerlistájának a csúcsán áll, így vélhetőleg nagyon sokan szeretnék letölteni ezt a számot, illetve a zenekarral készített exkluzív riportot is. Az Oplayo ehhez biztosítja mobilkörnyezetben a folyamatos videoadás-technológiát.
Blair Schooff, a BMG Europe üzleti fejlesztésekért felelős vezetője azt mondta a Kemopetrol új megjelenési formájáról, hogy "az Oplayo az egyetlen olyan cég, amelyik jelenleg képes arra, hogy zenei videotartalmat biztosítson folyamatosan mobiltelefonokra a legújabb technológia felhasználásával, akár szűk átviteli keresztmetszet mellett is. A zenei videók ’mobilizálása’ személyesebbé teheti a zenekarokkal való megismerkedést, és új lehetőségeket adhat arra, hogy a rajongók a legfrissebb riportokat letölthessék készülékükre."

Az Oplayo technológia a végfelhasználóknak egy nagyon könnyen használható rich-média élményét tud nyújtani, egy egyszerű médialejátszóval úgy, hogy nincs szükség komoly pufferelésre. Az új szolgáltatást eleinte csak a Nokia 7650-es mobiltelefonjain lesz elérhető. Ez a készülék GPRS-kompatibilis és támogatja az internetelérést.

Kulcsszavak: videó +fohir zene GPRS

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05