Navigare necesse est...

Guttray László Guttray László, 2002. szeptember 25. 10:02
Enyedi Nagy Mihály rövid köszöntője után Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke nyitotta meg hivatalosan a 12. Médiahajó rendezvénysorozatát.
A közéleti kiránduláson hagyományosan a kultúra és a média találkozhat a vezető politikusokkal, mondta Enyedi, majd elismeréssel szólt arról, hogy a kormány tagjai idén vállalták a találkozót, és remélhetőleg eredményes konzultációt folytatnak majd a magyarországi és a határon túli kultúra fejlesztéséről. Kálmán Éva, a Médiahajót szervező ENAMIKÉ Kft. társtulajdonosa sok "Nagy Találkozást" kívánt a résztvevőknek.

Szili Katalin hangsúlyozta, hogy a jelenlegi kormányzat kiemelt figyelmet szentel a médiának, hiszen a választóknak a sajtón tükrözi a politikusok munkáját. Mint elmondta, a közeljövőben számos, a közmédiumokról szóló törvény elõkészítésére és várhatóan elfogadására kerül sor, köszönhetően annak, hogy ismét hetente ülésezik a parlament - bár ezt az ellenzék másképpen látja. Az Országgyűlés elnöke örömmel hívta fel a részvevők figyelmét arra, hogy ma már az interneten is folyamatosan követhetők a plenáris ülések. Mint elhangzott, a kormány sajtóiroda felállítását is tervezi a közeljövőben, ezzel is segítve az újságírók munkáját. Sem a politikusok, sem a sajtó munkatársai nem dolgoznak zavartalan körülmények között, de "hajózni pedig szükséges…" - fejezte be megnyitóját Szili Katalin.

Kulcsszavak: médiahajó

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09