A Pannon GSM vizsgálódik a hangpostafiók-feltörés miatt

Szalay Dániel, 2002. szeptember 27. 07:13
Feltörték Friderikusz Sándor Pannon GSM-es telefonszámához tartozó hangpostafiókját. Az ismert tévésztár, aki az MTV elnöki tisztségére is pályázik, sérelmezi, hogy a személyes hangpostafiókján lévő üzenetet az interneten - egyelőre meg nem nevezett személy vagy személyek - a tudta nélkül közzétett(ek) a geocities.com ingyenes, amerikai tárhelyszolgáltatón. Az Axel.hu lap, mely korábban Dévényi Tibor körül kavart botrányt, közzétette a postafiókban elhangzottak szöveges változatát - jogi szakértők szerint elképzelhető, hogy ezzel maga az internetes újság szerkesztői is magántitoksértést követettek el.
- Nem vagyok híve a "levélfelgőzöléseknek", és nem szeretnék olyan országban élni, ahol a mobiltelefonokat (és minden egyéb telefont) lehallgatnak, illetve a hangpostafiókot illetéktelenek feltörik, hogy ily módon kellemetlenkedjenek, ezért magántitoksértés címén eljárást vagyok kénytelen kezdeményezni minden olyan nyilvános fórum ellen, amely közzétette magán-hangpostafiókom üzenetét. Talán még a törvényességben lehet bízni, a hatályos büntető törvénykönyv az ilyen típusú bűncselekményekre 5 évig terjedő, minősített esetben 2-8 évig terjedő szabadságvesztés kiszabását írja elő - nyilatkozta a telefonüzenetről elsőként cikket írt Axel.hu portálnak Friderikusz.

Az Axel.hu cikke tegnap 13:30 perckor jelent meg az interneten, körülbelül fél órával a tévésztár tévéelnök-jelölti meghallgatása előtt, Friderikusz szerint az időzítés nem véletlen. A portál így fogalmaz saját ügyével kapcsolatosan: "Közleményében Friderikusz úgy fogalmaz, hogy az ismeretlen tettesek közvetlenül az axel.hu-nak juttatták el a beszélgetést. Valójában a hangpostán található felvételt ismeretlenek az interneten nyilvános oldalakon tették közzé."

A Prím Online információi szerint a rendőrség is nyomoz, hogyan kerülhetett a világhálóra Friderikusz Sándor hangpostafiókjából részlet.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09