Informatikai menedzserek találkozója Balatonfüreden

MTI Sajtóadatbank, 2002. szeptember 30. 06:23
Az internetszolgáltatás központosított közbeszerzési körbe való bevonásáról, az internettel kapcsolatos adókedvezményekről és a világhálón történő kereskedelemről is beszélt Kovács Kálmán az Informatikai Vállalkozók Szövetsége által szervezett kétnapos menedzsertalálkozó szombati megnyitóján, Balatonfüreden.
Az informatikai miniszter elmondta, az internet ugyanolyan technikai eszköz, mint bármely más irodaszer, ezért indokolt, hogy a központosított közbeszerzés körébe tartozzon; az ősszel induló közbeszerzési eljárással olcsóbb, átláthatóbb és nyitottabb lesz az internetpiac.

Kovács Kálmán kitért arra, hogy az internet használatát érintő adókedvezmény-csomagról a jövő héten kezd tárgyalni az Országgyűlés. Közölte: a csomag lényeges eleme a személyi számítógéppel való ellátottság növelése, valamint a szélessávú hálózatfejlesztés és az internethasználat támogatása. Jelezte, a javaslatcsomagban szerepel az is, hogy valamennyi egyéni vállalkozó leírhassa az adójából az internethasználat költségének 100 százalékát, ha telephelye nem azonos a lakásával.

A miniszter utalt arra, hogy nagykereskedelmi szinten elindult már az internetes kereskedelem Magyarországon is, ám ahhoz, hogy a kiskereskedelem is fellendüljön a világhálón, az elektronikus aláírás és a hitelesítés tekintetében lényegesen előbbre kell lépni.

Az informatikai kormányzat céljai között szólt arról is, hogy mielőbb ki kell munkálni a Neumann Jánosról elnevezett nemzeti informatikai programot.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05