A Nokia bemutatta a Mediamaster 230S-t

Kollár Csaba, 2002. szeptember 30. 20:29
A Mediamaster 230S a Nokia legújabb fejlesztése otthoni használatra. A készülék egy, a műholdas digitális televízió vételére alkalmas eszköz, amelyik lehetőséget biztosít a legjobb minőségű digitális televíziózáshoz.
Elsőként a Nokia új Mediamaster 230S típusjelű készüléke teszi lehetővé, hogy a fogyasztók 1.1-es verziójú Bluetooth környezetben küldjenek digitális képeket kamerával egybeépített mobiltelefonról (mint pl. a Nokia 7650) egy tv-készülékre, ami aztán meg is jelenik a készülék képernyőjén.

Az új Nokia Mediamaster 230S képnézővel a nézők a mobiltelefonjukkal felvett képet nagyobb méretben nézhetik meg, ami nagyobb élményt is jelenthet a számukra. Egy időben mintegy 30 kép tárolására van lehetőség.

A készülék alapját a Digital Video Broadcast (DVB) szabványok jelentik. A Mediamaster 230S számos fizetős tv-szolgáltatót is támogat egy általános interfészmodulon keresztül, valamint hozzáférést enged a digitális televízió- és rádiócsatornákhoz.

A készüléket könnyű kezelni a képernyőn megjelenő Nokia Navi Bars, valamint az EPG (elektronikus programajánló) segítségével. A felhasználók nyolcszemélyes "kedvenc listát" készíthetnek több mint száz csatornából.

"A The Nokia Mediamaster 230S-sel számos digitális tartalomhoz férhetünk hozzá, miközben egyedülálló képnézegetőként is funkcionál, különösen a kamerával egybeépített telefonnal készített digitális képek megtekintésénél. Most, hogy megvalósítottuk a kapcsolatot a digitális tv-vevőkészülék és a mobiltelefon között, a családi tévézés valóban egy informatív és szórakoztató otthoni időtöltés lesz" - nyilatkozta Pekka Kuusela, a Nokia Home Communications vezetője.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09