Sikert aratott az ingyenes zeneletöltési lehetőség

Tóth Kristóf, 2002. október 5. 08:52
A csütörtöki Digital Download Day akció olyan nagy sikert aratott, hogy a részt vevő weboldalak gyakorlatilag megbénultak a rengeteg zeneletöltéstől.
A csütörtöki Digital Download Day (Digitális Letöltések Napja) részben marketingfogás, részben az ingyenes és egyben illegális fájlcsere szolgáltatások elleni válaszlépés volt a lemezkiadók részéről. Az ingyenes zeneletöltési lehetőség azonban olyan sikert aratott a felhasználók körében, hogy gyakorlatilag állóra lassították az elárasztott, túlterhelt weboldalakat.

Az akciót, amelynek során az érdeklődők egy héten keresztül tölthetnek le, illetve hallgathatnak meg ingynesen zeneszámokat egy 100 ezer dalból álló adatbázisból, a brit OD2 találta ki, amely társaság online zeneterjesztési megoldásokat fejleszt partnereinek. Az adatbázis mintegy 6 ezer előadó, többek között a ColdPlay, Dido, a Linkin Park és Elvis Presley zeneszámait tartalmazza a BMG-től, az EMI Grouptól, a Warner Musictól, illetve mintegy 50 független lemezkiadótól, amelyből a résztvevők meghatározott számú dalt tölthetnek le, illetve hallgathatnak meg.

"Az akció óriási érdeklődést keltett, a látogatók gyakorlatilag elárasztották weboldalainkat" - mondta Ed Averdiek, az OD2 marketingigazgatója. "Úgy látszik, a felhasználók többsége nem tudta, hogy legális zeneszolgáltatások is működnek a világhálón."

A sikernek azonban ára van, mivel az öt résztvevő portál, vagyis a www.msn.co.uk, a www.freeserve.co.uk, a www.tiscali.co.uk, a www.hmv.co.uk, és a www.ministryofsound.com weboldalak elérése gyakorlatilag a végletekig lelassult.

A DigitalDownloadDay.com weboldalról is elérhető öt portál közül a www.hmv.co.uk csak a 4,95 fontos havidíjú előfizetés megrendelése esetén tette elérhetővé az ingyenes letöltéseket, amely az OD2 szerint tévedés volt a társaság részéről.

Kulcsszavak: Freeserve MSN Tiscali zene

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50