AMD, Fujitsu: Közös Flash memória tervek

Tóth Kristóf, 2002. október 10. 09:14
A japán elektronikai óriás Fujitsu, illetve az amerikai processzorgyártó Advanced Micro Devices (AMD) közös vállalkozásban kívánják egyesíteni Flash memória üzletágaikat.
A Financial Times szerdai írása szerint az AMD 60 százalékos részesedést szerezne a közös vállalkozásban, a fennmaradó 40 százalék pedig a Fujitsu-é lenne. Amennyiben a végső megegyezés is megszületik, az - elsősorban digitális mobil eszközökben használt - Flash memóriák fejlesztésével, gyártásával, és tokozásával foglalkozó közös vállalat jövő januárban alapulhatna meg.

A gazdasági napilap adatai szerint az új közös vállalat éves bevétele hozzávetőleg 3 milliárd dollár lenne.

"Régóta partnerek vagyunk az AMD-vel és, mint minden partnerkapcsolatot folytató fél, mi is megpróbáljuk a legtöbb hasznot szerezni az együttműködésből" - mondta Robert Pomeroy, a Fujitsu egyik szóvivője. "Folyamatosan egyeztetünk velük arról, hogy mindezt hogyan lehetne a leghatékonyabban megvalósítani, konkrét döntés ezidáig azonban még nem született arról, hogy pontosan mi fog történni" - tette hozzá a szóvivő.

A két társaság egyébként jelenleg is működtet egy 50 - 50 százalékban birtokolt, Flash gyártással foglalkozó közös vállalkozást, a felek ezidáig azonban külön népszerűsítették és forgalmazták az elkészült chipeket.

A Flash memória gyártás egyike az AMD azon kevés üzletágainak, amelyek nyereséget termelnek a társaság számára a jelenleg mélyponton lévő mikroprocesszor üzletág mellett, áll a Financial Times-ban.

Kulcsszavak: memória +céginfo Fujitsu AMD

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50