3Com Embedded Firewall Solution: biztonság a végrendszerekre

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. október 10. 12:39
A 3Com bejelentette, hogy megjelent a legújabb Embedded Firewall Solution, azaz beágyazott tűzfalmegoldás, amely egy új 3Com Firewall PC kártyából, valamint a meglevő 3Com Firewall Desktop PCI kártyák, 3Com Firewall Server PCI kártyák és 3Com Embedded Firewall Policy Server újabb verzióiból áll.
A beépített 10/100-as LAN csatlakozást és hardveres tűzfalvédelmet kínáló új 3Com Embedded Firewall az egyetlen központilag felügyelt beágyazott kliensmegoldás, amely a vállalati peremtűzfalon túlra is kiterjedő megbízható hálózati csatlakozást biztosít.

A 3Com Embedded Firewall egy hardver alapú, PC- és PCI-kártyás eszközökbe ágyazott, Fast Ethernet csatlakozóval felszerelt elosztott tűzfalmegoldás. Ez a beágyazott tűzfal-technológia egyesíti a hardvermegoldás robusztusságát és a központilag felügyelt szoftvermegoldás rugalmasságát - mindkét elosztott tűzfal-technológia legjobb tulajdonságait - egy még átfogóbb biztonsági infrastruktúra létrehozása érdekében.

A 2002 februárjában kibocsátott 3Com Embedded Firewall megoldások továbbfejlesztéséből származó új 3Com Firewall kártya segítségével a hálózatgazdák kiterjeszthetik az Embedded Firewall védelmet a vállalati hálózathoz szélessávú VPN-en keresztül csatlakozó távoli felhasználókra is. Az újonnan megjelentetett, továbbfejlesztett biztonsági termék automatikusan észleli, hogy a felhasználó a LAN fizikai peremén belülről vagy kívülről csatalakozik-e, és alkalmazza-e a helyzetének megfelelő biztonsági irányelveket. A 3Com Firewall PC-kártyák mindkét verzióját a szükséges klienslicencekkel együtt szállítják, ezáltal a megoldás telepítése és felügyelete egyszerűbbé válik. A Firewall PC-kártya megjelenésével egyidejűleg az asztali és szervergépekre szánt Embedded Firewall termékek a klienslicencekkel együtt csomagban kerülnek forgalomba. Kiegészítésül, az egyszerű telepítés és irányelvkonfiguráció-módosítás érdekében a 3Com Embedded Firewall Policy Server automatikusan felismeri egy új hardver megjelenését.

Kulcsszavak: 3Com hálózat security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09