A Dataplexnél a Nutricia teljes vállalatirányítási rendszere

Kovács Attila, 2002. október 28. 17:13
A sikeres tesztfázis befejezését követően, a Dataplex nagy biztonságú infokommunikációs infrastruktúra központjában október 28-tól élesben működik a Nutricia élelmiszer-ipari cég teljes vállalatirányítási rendszere.
"A Nutricia az első olyan ügyfelünk, amelyik a teljes elsődleges informatikai rendszerét a Dataplex központjába telepítette. A próbaüzem bebizonyította, hogy a szerverhotel nem csupán a biztonsági háttérrendszerek számára alkalmas létesítmény, hanem a vállalatok valamennyi IT-alapú központi üzleti folyamata számára a legjobb, legbiztonságosabb és leggazdaságosabb elhelyezési lehetőséget jelenti" - mondta Szabó Gábor, a Dataplex operációs igazgatója.

A vásárlók számára elsősorban a Milli márkanévről ismert Nutricia a hazai tejipar egyik meghatározó vállalkozása. A cég mintegy húsz telephelyének szigetjellegű informatikai rendszereiben korábban változatos szoftvermegoldások szolgálták a különböző üzleti folyamatokat. Az egyes telephelyek - helyi igényekhez igazított - szoftverfejlesztései rontották a vállalatirányítási rendszer egységességét is, ezért a vállalat vezetése tavaly az MFG/PRO integrált vállalatirányítási rendszer bevezetése mellett döntött, s a vállalatirányítási rendszer bevezetésével párhuzamosan a cég egy szerverkonszolidációs programra is sort kerített.

A Nutricia informatikai rendszerében az ország teljes területét lefedve mintegy 300 felhasználó csatlakozik a központi szervergépre. A központi vállalatirányítási rendszer egy IBM RS/6000 clusteren fut, emellett további tíz szerverrel oldanak meg egyéb részfeladatokat.

A minden szempontból megfelelő biztonság megteremtésére a Nutricia nem tudott vállalkozni, ám nem is lett volna érdemes a csupán mintegy húszfős IT-csapatot új munkatársakkal bővíteni a szervergépek megbízható üzemeltetésére, ezért a vállalatirányítási rendszert futtató szervereket a Dataplex nagy biztonságú kolokációs központjába telepítették.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50