Citrix Solution Day – Budapesten

Kovács Attila, 2002. október 30. 08:27
A Citrix Systems, a virtuális munkahely-szoftver és -szolgáltatások globális piacvezetője október 29-én első alkalommal rendezte meg Magyarországon Citrix Solutions Day konferenciáját. A Budapesten, a Hotel Aquinqumban száznál több résztvevővel megtartott egésznapos rendezvény kiemelt témája az IT egyszerű és költséghatékony kezelése volt.
Hangsúlyt kapott továbbá a legjobb felhasználói tapasztalatok bemutatása is. Különböző magyar cégek és szervezetek (MOL, Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma, Fővárosi Földhivatal, Hitelgarancia Rt., UPC Hungary, Akzo Nobel Coatings) mutatták be azokat az előnyöket, melyeket a cég zászlóshajóként ismert MetaFrame technológia bevezetésével kapcsolatban tapasztaltak. Az eseményt támogató Citrix-partnerek, a Polygon, Opsys, Intersoft Hungary, Bull Hungary, a konferencia részeként külön prezentációkban mutatták be a Citrix üzleti megoldások előnyeit az alkalmazás-telepítés, munkaerő-mobilitás, távoli irodai elérés és az üzleti folytonosság területein.

Az eseményen részt vett Ondrej Marek, a Citrix kelet-európai regionális marketing menedzsere és Edwin Sternitzky, a cég közép-európai termékmenedzsere, akik a konferencia szünetében röviden tájékoztatást adtak. "A Citrix összességében 30%-os értékesítési növekedést könyvelhet el a régióban, melynek egyik legerősebb piaca Magyarország, ahol idén a múlt évhez képest megkétszereződött a forgalom. Szoftvereink és szolgáltatásaink - a vállalatok méretétől függetlenül - ideálisan alkalmazkodnak a magyar cégek és szervezetek állította követelményekhez és kihívásokhoz" - mondta Marek.

Arra a kérdésre, hogyan képzeli el a cég további, remélhetőleg sikeres magyarországi tevékenységét, a marketing vezető a következőket mondta. A Citrix továbbra is csak partnereken keresztül kívánja értékesíteni termékeit, megoldásait; továbbra is az egy disztribútorral (Megatrend) és 12-15 partnercéggel kívánnak együtt dolgozni és a jelenlegi 800-900 ügyfelet kiszolgálni. A jövő útja az indirekt csatorna építése, erősítése. Ugyanakkor 2003 első félévében tervezik, hogy elindítják az ISV programot Magyarországon.

A termékekről, megoldásokról szólva, Edwin Sternitzky megjegyezte, hogy most indítják a cég portál megoldásának piacra vezetését, valamint elképzelhető, hogy a Citrix magyar nyelvű, a hazai Citrix-üzlettel foglalkozó weboldalait is kialakítják.

A cég szakemberei arra is felhívták a figyelmet, hogy a költséghatékonyság a 3-5 évre vetített teljes birtoklási költség (TCO) figyelembe vételével még inkább szembetűnő, ugyanis a Citrix virtuális információk elérését biztosító szoftver termékcsaládjával akár 50%-os TCO-költségmegtakarítás is elérhető más szerver megoldásokkal szemben.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09