ESA szoftverfejlesztési és elektronikai konferencia

MTI Sajtóadatbank, 2002. október 31. 08:59
A Magyar Űrkutatási Iroda és az azt felügyelő Informatikai és Hírközlési Minisztérium előrehaladott tárgyalásokat folytat az Európai Űrügynökséggel (ESA) Magyarország csatlakozásáról az ESA Plan for European Cooperating States programjához - mondta Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter szerdán Budapesten.
A szaktárca által az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a miniszter ezt a szerdán kezdődött kétnapos, űrkutatással kapcsolatos szoftverfejlesztési és elektronikai konferencián ismertette, amelyet a Magyar Űrkutatási Iroda, az Informatikai Vállalkozások Szövetsége és a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság rendezett.

Kovács Kálmán elmondta: a Plan for European Cooperating States program speciálisan a kelet-közép-európai ESA-tagjelölt országok számára kidolgozott, a teljes jogú tagság elérését segítő program.

A programban való részvétel az ország részére tagdíjfizetési kötelezettséggel jár, de a befizetett összeg döntő része visszapályázható. Ugyanakkor a program lehetőséget és ösztönzést nyújt Magyarország számára, hogy az ESA alkalmazási programjaiba bekapcsolódjon - emelte ki beszédében Kovács Kálmán.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50