3G multimédiás kódoló a mobilpiacra

Kollár Csaba, 2002. november 6. 21:19
A RealNetworks és az Envivio bejelentette, hogy a két vállalat együtt dolgozik a jövőben egy olyan fejlesztésen, melynek célja a mobilmédia kódolása a vezeték nélküli alkalmazások és szolgáltatások számára.
A The Helix Mobile Producer-t az Envivio fejlesztette ki, de a rendszer alapját a RealNetworks Helix platformja adja. Az együttműködés egy olyan fejlesztést körvonalaz, ami a tartalomgyártók számára egy egyszerű, jó minőségű kódolást biztosít 3GPP, 3GPP2, illetve RealAudio és RealVideo környezet számára.

A megállapodás arra is kitér, hogy az Envivio és a RealNetworks a közös fejlesztést világszinten 2003 első negyedévében kezdi el forgalmazni.

"A tartalom lehetősége nagyon fontos, amikor a mobilkommunikációs multimédia-szolgáltatásokról beszélünk" - nyilatkozta Ian Freed a RealNetworks általános igazgatója. Majd hozzátette: "az Envivio-val való közös munkánk a tartalomszolgáltatók és fejlesztők számára egy nagyon jó minőségű kódolást tesz lehetővé. A fejlesztés értékét növeli, hogy támogatja a RealAudio, a RealVideo formátumokat, illetve számos mobilszabványt is."

Kulcsszavak: RealNetworks mobilszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05