Hajdú-Comp - számítástechnikai szakkiállítás Debrecenben

MTI Sajtóadatbank, 2002. november 7. 09:15
Az ország legnagyobb önálló számítástechnikai szakkiállítása és vására nyílt meg szerdán Debrecenben. Lukovics András, a kiállítást 11. alkalommal rendező Hajdú-Bihar Megyei Módszertani Központ igazgatója elmondta: a 29 kiállító közül 14-en először vesznek részt a debreceni szakvásáron, amelyre az elkövetkező négy napon mintegy 12 ezer látogatót várnak.
Suba Ferenc, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium főosztályvezetője a kiállítás megnyitója kapcsán hangsúlyozta: a szaktárca a Miniszterelnöki Hivatalhoz tartozó Kormányzati Információs Hivatallal közösen dolgozik az elektronikus közbeszerzési rendszer kialakításán. A főosztályvezető szólt arról, hogy az adójogszabályok módosításával is - amelyet jelenleg tárgyal az Országgyűlés - szeretnék támogatni az internet és az informatikai eszközök elterjedését. Tájékoztatása szerint folytatódnak a korábban elkezdett társadalmi programok: így a pedagógusoknak és a köztisztviselőknek a korábban megkapott számítógépekhez biztosítják az elmaradt internet-hozzáférést.

- Az új pályázatoknál figyelemmel lesznek az esélyegyenlőség biztosítására is, ami azt jelenti, hogy a hátrányos helyzetűek, valamint az elmaradott térségek könnyebben hozzájuthatnak az informatikai eszközökhöz - tette hozzá. Elmondta: az Oktatási Minisztériummal közösen folytatják a Sulinet programot és a korábbinál nagyobb összegű pályázati pénzeket biztosítanak kutatásra és fejlesztésre.

A Hajdú-Comp Informatikai Kiállítást ezúttal is szakmai rendezvények egészítik ki. A Neumann János Számítógéptudományi Társaság hajdú-bihar megyei szervezetének rendezésében a szakemberek áttekintik a vevőközpontú vállalatirányítás aktuális kérdéseit.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05