Kutatás-fejlesztési pályázat innovatív technológiai megoldások kialakítására

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. november 8. 08:35
Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium és az Oktatási Minisztérium kutatás-fejlesztési pályázatot írt ki az információs társadalom megvalósulását elősegítő innovatív közösségi környezetek kialakítására. A pályázatokat az IHM 2002. évi költségvetéséből 400 millió forinttal finanszírozza.
Az IHM információs társadalom stratégia helyettes államtitkársága és az OM kutatás-fejlesztési helyettes államtitkársága által kiírt pályázat célja az információs társadalom megvalósításának felgyorsítását és az ehhez szükséges digitális infrastruktúra alapjainak lerakását elősegítő innovatív technológiai megoldások kialakítása. A főbb támogatott témakörök: a fiatalok innovációs tevékenységének serkentése, az önszerveződő közösségek kialakulását és fejlődését elősegítő infokommunikációs körülmények javítása, a magyar kultúra értékeinek digitális megjelenítése az interneten, a fogyatékkal élő felhasználók részvételének segítése az információs társadalomban, valamint az információs társadalom technológiáinak használatát elősegítő biztonság és bizalom erősítése.

Az igényelhető támogatás összege projektenként minimálisan 5 millió forint, maximálisan 25 millió forint. A beadási határidő 2002. december 7., a döntés várható időpontja pedig 2002. december 22.

A pályázat kiírásának teljes szövege a segédletekkel és a mellékletekkel együtt elérhető az IHM és az OM honlapján: www.ihm.gov.hu és a www.om.hu/kutatas ("pályázatok" című menüpont), illetve nyomtatott formában átvehető az Informatikai és Hírközlési Minisztérium portaszolgálatán.

Kulcsszavak: pályázat k+f IHM OM

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50