IBM: új, „Think” PC-stratégia

Kovács Attila, 2002. november 8. 17:04
Az IBM Magyarország PC-üzletágának sajtótájékoztatóján bejelentették, hogy a cég november 4-ével világméretekben, így hazánkban is megkezdte új, "Think" stratégiájának végrehajtását a személyi számítástechnikában. Ez azt jelenti, hogy továbbra is, ám még határozottabban képviseli a cég azt az irányt, hogy alkalmazásokkal, szolgáltatásokkal ellátott, és olcsó üzemeltetésű PC-ket hozzon piacra.
Ezzel együtt az IBM bejelentett egy sor ún. Thinkvantage technológiát, azaz a személyi számítógéppel kapcsolatos alapvető problémák (konfigurálás, üzemben tartás, frissítés, javítás) megoldására szolgáló nagy részt ingyenesen letölthető szoftvert, jelenleg a Thinkpad notebook, később a az új ThinkCentre asztali Pc-kre. A bejelentett szoftver megoldások a következők:

IBM Rapid Restore PC eszközprogram, amely az előzően szoftverhiba folytán mentett adatokat és alkalmazásokat képes visszaállítani;

Image Ultra Builder 1.0 image-kezelő program készlet, amellyel mindenki maga alakíthatja ki a vállalati pc-s image-ét;

System Migration Assistant (SMA) eszközprogram, amely a régi PC-ről az újra való átállást könnyíti meg.

Jelenleg a Thinkpad notebook gépeken az általános beállításokat, a használatot segítő csomag az IBM Access Support, amely ingyenesen letölthető. Részei közül érdemes megemlíteni az Access Connection eszközprogramot, amely a mobilgép különböző helyeken az internetre és más hálózatokra való kapcsolódást segíti, gyorsítja, valamint a Help Application csomag, amely a Thinkpad konfigurálási procedúráját támogatja.

Kulcsszavak: desktop IBM-hu notebook

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05