Egy trend a sok közül: Messzi még a papír nélküli iroda

, 2002. november 9. 16:33
Aki az Areco Informatikai Kft.-nél szeretné beszerezni irodaszereit, annak nem kell feltétlenül kilátogatnia a kőbányai vásárvárosba - már jó néhány éve bármely internetre kötött számítógépről felkereshető az online áruház, amelynek nem is egy bejárata van: mehetünk a www.areconet.hu címre, de az általánosabb www.irodaszer.com ugyanide vezet.
Ha az Infotrenden - a rendezvény (és lapunk) neve alapján - az egyes kiállítók kínálatából az informatikai trendekre akarunk következtetni, akkor az Areco azt a tendenciát sugallja, hogy messze még a papír nélküli iroda, a másológépek, nyomtatók - és általuk maguk az irodák - még sokáig nem lesznek meg papír nélkül.

Azok közül, akik szállítják a papírt az Arecónak - és ezáltal a cég ügyfélkörének is -, az Infotrenden most egy új partner mutatkozik be: a Herma. A Herma etikettjei egyebek mellett azért számítanak igazán gazdaságos vételnek, mert ezekre tintasugaras, lézer- és mátrixnyomtatóval, illetve másológéppel, multifunkciós készülékkel egyaránt írhatunk, akár színesen nyomtató berendezésekkel is, vagyis a különböző típusú gépekhez nem szükséges külön etikettfajtákat vásárolni. Ezek az etikettek biztonságosak: az A/4-es ívek szélén körbefutó speciális szegély megakadályozza, hogy hő hatására a ragasztóanyag kifolyjon, így a nyomtató nem károsodhat. A Herma család egyébként igen gazdag, a weboldalon több száz terméket találunk a fotókellékektől egészen a különféle öntapadó matricákig. Az már csak hab a tortán, hogy mindezek tetejébe a Herma etikettjei most éppen 10 százalék kedvezménnyel vásárolhatók meg.

Karácsony előtt, amikor sokan törik a fejüket, hogy mivel lepjék meg főnöküket, üzleti partnereiket vagy éppen családtagjaikat, érdemes felhívni a figyelmet az írószerkínálatra, a térképekre vagy éppen a térképes kitűzőtáblákra. De jó ajándék lehet egy Sony videokazetta, illetve írható CD, egy Pilot toll vagy egy csomag díszes levélpapír is. A kiállításon az ajándékozható termékek közül a notebooktáskát említhetnénk; szép ajándék, különösen, ha valamelyik másik standon notebook is kerül bele...

Egy számítástechnikai újságban sokszor írunk szoftverpremierről, de azt magunk sem gondoltuk volna, hogy egy irodaszer-áruház kapcsán is megtehetjük ezt. Az Infotrenden már látható a Herma etikettfeliratozó szoftverének magyar nyelvű változata, igaz, egyelőre béta-verzióban. Ugyanakkor a program angol vagy más nyelvű verziója már készen megkapható, mégpedig most ingyen. A Label Designer számtalan lehetőséget nyújt címke- és vonalkódnyomtatásra, beleértve a kör alakú szövegszerkesztést, a képszkennelést és egyebeket. Új funkció, hogy nemcsak egyes részeit, hanem a teljes címkét ki lehet tenni a vágólapra, és tetszőleges más programba át lehet másolni.

Kulcsszavak: iroda trend Areco

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50