Nokia 2100

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. november 9. 20:42
A Nokia az első alkalommal mobilkészüléket vásárlók számára mutatott be kedvező árú és egyszerűen használható, hang- és szövegüzenetek továbbítására képes mobiltelefont.
A készüléket elsősorban Európa, Afrika, a Közel- és Távol-Kelet azon piacaira szánják, ahol eddig kevésbé terjedtek el a mobilkészülékek. A Nokia 2100 készülék a tervek szerint 2003 első negyedévében lesz kapható.

"A viszonylag kevés mobiltelefon-tulajdonossal rendelkező piacokon, például Oroszországban, a Közel-Keleten és Afrikában egyértelműen jók az esélyek a mobiltelefónia folyamatos elterjedésére. Bár ezen piacokon a lakosság száma meghaladja az egymilliárdot, mégis kevesebb mint öt százalékuk fér hozzá mobiltelefonhoz. A Nokia nagy lehetőséget lát a készülékeladások növelésére ezen piacokon, és a készülékek iránti jelentős kereslet kialakulására számít az olyan telefonok kifejlesztésének köszönhetően, melyek egyszerű használhatóságot, alacsony árat, értékes szolgáltatást, vonzó formát, minőséget és megbízhatóságot kínálnak az új vásárlók számára" - mondta Matti Parkkinen, a Nokia Mobile Phones európai és afrikai régióért felelős igazgatója.

"A Nokia 2100 telefon első a kifejezetten ezen fogyasztói szegmensnek bemutatott készülékek sorában. Úgy gondoljuk, hogy a készülék kedvező ára és az általa kínált szolgáltatások sora vonzónak bizonyul majd a telefont első ízben vásárló, a hang- és alapvető szöveges üzenetküldési szolgáltatásokat nélkülöző piacokon élő fiatalok és felnőttek számára" - tette hozzá Parkkinen.

A Nokia 2100 megnyerő külsejét áramvonalas formája, ergonómikus kiképzése, a könnyű használatot elősegítő billentyűzetelrendezése, valamint jó minőségű, négy sor szöveg megjelenítésére képes, a jobb olvashatóság érdekében fehér háttérfénnyel megvilágított, 96x65 pixel méretű kijelzője alkotja. A készülékhez többféle, pasztell színárnyalatban készült, cserélhető Xpress-on elő- és hátlap kapható. Európában, Afrikában és a Közel-Keleten a Nokia 2100 készülék sárga, zöld vagy szürke előlappal vásárolható meg, míg a választható árnyalatok között világoskék, lila, sötétlila, rózsaszín, narancssárga és sárga szerepel.

A helyi nyelven biztosított, fejlett szolgáltatások mellett a Nokia 2100 telefon fokozott testre szabhatósága érdekében a szórakoztató és üzenetküldő funkciók sorában animált kijelzővédőket, beépített játékokat, a képüzenetek létrehozására és testre szabására alkalmas képszerkesztőt, a hátlapon a legújabb formatervezés eredményeképpen kialakított fényképablakot, és stílusos, nyakba akasztható rögzítőzsinórt találunk.

A felhasználók a Club Nokián található csengőhangokkal, operátorlogókkal és képüzenetekkel tovább formálhatják készüléküket. A saját időbeosztásunk megszervezésére, illetve a barátokkal és a családtagokkal való kapcsolattartásra ideális Nokia 2100 telefon az életünk szervezésében segítséget nyújtó szolgáltatásokat, például nagy méretű, beépített telefonkönyvet, dátumot illetve pontos időt mutató kijelzővédőt, ébresztőórát, stoppert és visszaszámláló-órát is kínál.

A Nokia 2100 telefon súlya 85 g, normál lítium-ion akkumulátorral maximum 2-3 óra 20 perc beszélgetési időt, és legfeljebb 50-150 óra készenléti időt biztosít.

Kulcsszavak: Nokia mobiltelefon +fohir

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05