Nokia 6100

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. november 9. 20:53
A Nokia 6100 készülék kiváló minőségű színes kijelzőt, MMS és Java technológiát kínál az eddigi legkisebb Nokia telefonban.
A Nokia klasszikus telefonkategóriájának legújabb tagja a Nokia 6100 készülék. A mobilszakemberek számára készült Nokia 6100 karcsú, áramvonalas formája a szolgáltatások széles skáláját, például kiváló minőségű kijelzőt, Java technológiát és a multimédiás üzenetek (MMS) támogatását tartalmazza. A háromsávos mobiltelefon bárhol a világon működik, ahol a GSM/GPRS 900/1800/1900 hálózatok egyike elérhető. A Nokia 6100 szállítása a tervek szerint Európában, Afrikában és a Távol-Keleten 2002 év vége előtt, az amerikai kontinensen pedig 2003 első negyedévében indul.

"Bár a Nokia 6100 az eddig bemutatott legkisebb Nokia telefon, mégsem tesz semmilyen engedményt a teljesítmény és a használhatóság terén. A szolgáltatások jelentős mennyisége révén olyan jól megtervezett eszközt nyújthatunk át a mobilszakembereknek, mely mind munkájuk, mind szabadidejük során jó szolgálatot tesz majd" - mondta Kai Öistämö, a Nokia Mobile Phones alelnöke.

Az egyszerű szövegbevitelt szolgáló ergonomikus billentyűzetének és kiváló minőségű színes kijelzőjének köszönhetően a Nokia 6100 a méret és a használhatóság ideális egyensúlyát kínálja. Pop-Port felülete révén támogatja az MMS üzenetként küldhető digitális felvételek készítésére alkalmas, fényképezővel ellátott fülhallgatót. A Nokia 6100 tehát egy másik MMS képes telefonra a szöveges és képi tartalmakat magába foglaló multimédiás üzenetek küldésére, fogadására és továbbítására egyaránt képes.

A Nokia 6100 a mobil információseszköz-profil 1.0 (Mobile Information Device Profile; MIDP 1.0) változatán alapuló Java 2 Micro Editiont (J2ME) támogatja, mely innovatív és izgalmas mobilalkalmazások létrehozásához szükséges funkciókat biztosít az alkalmazásfejlesztők számára. A készülék gyárilag telepített Java alkalmazásai között mértékegységváltót (pénznemek, hőmérséklet, tömeg és más mértékegységek számára), világórát és Java játékokat találunk. A felhasználók eltávolíthatják az előre telepített alkalmazásokat, melyeket aztán ízlésüknek megfelelő programokkal helyettesíthetnek.

A Nokia 6100 a mobiltárca-alkalmazást is tartalmazza, melynek segítségével a felhasználó a WAP-on keresztül kényelmesen és biztonságosan bonyolíthatja le internetes tranzakcióit. A WIM (vezeték nélküli azonosító modul) biztonsági modul segítségével a felhasználó digitális aláírásával engedélyezheti a tranzakciókat.

A Nokia 6100 telefon felhasználói számára a sokféle többszólamú csengőhang és a beépített kihangosító biztosítja a kiváló hangminőség élményét. A Nokia 6100 készülékkel a felhasználók a WAP-on keresztül Java alkalmazásokat, többszólamú csengőhangokat és képeket tölthetnek le a Club Nokiáról. A tagok a Club Nokia Photo Zone fejezetében kialakított saját fényképalbumukban őrizhetik képeiket, melyet a weboldalról multimédiás üzenetként el is küldhetnek.

A telefon térfogata 60 cm3, tömege 76 gramm. A készülék maximum 6 óra beszélgetési időt biztosít, készenléti ideje pedig eléri a 320 órát.

Kulcsszavak: mobiltelefon Nokia +fohir

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50