Nokia 6800

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. november 9. 21:00
A Nokia első, hatékony szövegbevitelre tervezett üzenetküldő készüléke a Nokia 6800 telefon.
A készülék innovatív formatervezésének köszönhetően a mobilszakemberek az egyszerűen használható teljes billentyűzetet bármilyen szövegbevitelre, így személyes információk kezelésére és üzenetküldésre is könnyen kihasználhatják. A Nokia 6800 telefon ezenkívül színes kijelzővel és sztereó FM rádióval rendelkezik, támogatja a SyncML-szabványokat, az elektronikus levelezést és a Java-technológiát, valamint multimédiás üzenetek (MMS) küldésére és fogadására is képes. A GSM/GPRS 900/1800 hálózatokon működő Nokia 6800 szállítása a tervek szerint 2003 első negyedévében indul Európában, Afrikában és Ázsiában.

A Nokia 6800 telefonnal a mobilszakemberek menet közben is válthatnak üzeneteket és elintézhetik e-mail levelezésüket. A felhasználók lezárt fedőlap mellett a számgombok segítségével, vagy a könnyebb megoldást jelentő, a fedőlap felnyitásával előbukkanó teljes billentyűzeten írhatják meg üzeneteiket. A kijelzőn megjelenő kép a billentyűzettel párhuzamos megjelenítés érdekében automatikusan elfordul. A felhasználó így az üzenetírást elkezdheti lezárt fedőlap mellett, majd a fedőlap kinyitása után minden probléma nélkül folytathatja a munkát.

"A Nokia 6800 egyedülálló formatervezésének köszönhetően a mobilszakemberek az irodán kívül is a lehető leghatékonyabban dolgozhatnak. Az üzenetküldés manapság az üzleti élet sarkalatos pontja, a Nokia 6800 telefonnal pedig hatékonyan válthatunk üzenetet anélkül, hogy a Nokiától megszokott szolgáltatások terén bármilyen engedményekre is kényszerülnénk. A teljes billentyűzet és a kiváló minőségű színes kijelző ideális a szöveges üzenetek, multimédiás üzenetek vagy e-mailek írásakor" mondta Erik Anderson, a Nokia Mobile Phones alelnöke. A többi technológiának, például a Javának és a SyncML-nek köszönhetően a Nokia 6800 felhasználói ízlésüknek megfelelő tartalmakhoz, Java játékokhoz és az adatok szinkronizálásának lehetőségéhez juthatnak hozzá. A készülék így mind a munkahelyen, mind a szabadidő eltöltése során sokoldalú szolgáltatást nyújt."

A Nokia 6800 felhasználóit műszaki szolgáltatások egész sora segíti szakmai és magánéletük lehető legkényelmesebb szervezésében. A felhasználó a Java technológia révén a WAP 1.2.1 böngészővel vagy a Nokia PC Suite szoftvercsomaggal személyi számítógépéről ízlésének megfelelő alkalmazásokat tölthet le készülékére. A Nokia 6800 (POP3-at, IMAP4-et és SMTP-t támogató) mobil e-mail klienssel is rendelkezik, melynek segítségével a felhasználó a HSCSD vagy GPRS hálózaton gyorsan letöltheti elektronikus leveleit. A notesz alkalmazás használatakor a készüléktulajdonos akár 3000 karakternyi feljegyzést is begépelhet.

A Nokia 6800 a Pop-Port felület révén támogatja az MMS üzenetként más kompatibilis készülékre küldhető digitális felvételek készítésére alkalmas fényképezővel ellátott fülhallgatót. A Nokia 6800 üzenetküldő készülék a mobiltartót magába foglaló autóskészlet telepítését is támogatja.

A SyncML-kompatibilitás révén a Nokia 6800 felhasználói a hálózaton keresztül a távolból is elvégezhetik személyes adataik szinkronizálását. A SyncML-lel a személyes adatok, például a naptárak vagy a névjegytárak tartalma egységes, elérhető és mindig friss marad. A Nokia 6800 a mobiltárca alkalmazást is tartalmazza, melynek segítségével a felhasználó WAP-on keresztül kényelmesen és biztonságosan bonyolíthatja le internetes tranzakcióit. A WIM (vezeték nélküli azonosító modul) biztonsági modul segítségével a felhasználó digitális aláírásával engedélyezheti a tranzakciókat.

A sokféle többszólamú csengőhang és a beépített sztereó FM rádió kiváló hangminőséget biztosít, melyhez a konferenciahívás lebonyolítására vagy rádióhallgatásra alkalmas beépített kihangosító is hozzájárul. Telefonálás közben a felhasználó a fedőlap felnyitásával aktiválhatja a beépített kihangosítót, és a beszélgetést folytatva hozzáférhet naptárinformációihoz vagy üzeneteit is elküldheti.

A Nokia 6800 telefon tömege 122g, beszélgetési ideje 3-7 óráig terjed, és 7-15 napos készenléti időt biztosít.

Kulcsszavak: +fohir mobiltelefon Nokia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05