Drogellenes honlaptervezési pályázat

MTI Sajtóadatbank, 2002. november 12. 09:31
Összesen 35 pályamű érkezett arra a szenvedélybetegségek megelőzését célzó honlaptervezési pályázatra, amelyet még májusban hirdetett meg a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium (GYISM), a tv2 és az Egészséges Ifjúságért Alapítvány; az első három helyezett díjait hétfőn adták át Budapesten.
A középiskolások és a felsőoktatási intézményekben tanuló fiatalok számára kiírt pályázaton a feladat egy olyan honlap arculatának és tartalmának megtervezése volt, amely az internetes megjelenés nyújtotta lehetőségeket kihasználva a hívja fel a figyelmet a szenvedélybetegségekre.

Topolánszky Ákos, a GYISM helyettes államtitkára a díjátadón rendkívül nagy problémaként és kihívásként beszélt arról, hogyan lehet a kábítószerrel kapcsolatos információkkal elérni a leginkább érintett, veszélyeztetett korosztályt. Rámutatott arra, a fiatalok egyre nagyobb csoportja használja napi rendszerességgel az internetet. A helyettes államtitkár hozzátette: a pályázat célja az volt, hogy olyanokat vonjanak be a drogellenes munkába, akik a célcsoporthoz tartoznak, így pontosan tudják, milyen grafikai felülettel, milyen stílusban lehet a leghatékonyabban elérni a fiatalokat.

A pályázat első helyezettje Fábián Csongor, a Veszprémi Egyetem hallgatója lett. A második díjat Farkas Imre, a kecskeméti Katona József Gimnázium tanulója, a harmadikat pedig Andrejkovics Zoltán, a nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium tanulója kapta. A díjazott internetes oldalakat az érdeklődők a http://www.drogportal.hu címen láthatják.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50