Kaspersky - Nem érte el célját az ál-hírlevél

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. november 12. 15:59
November 7-én este hackerek nagy méretű támadást intéztek a Kaspersky Labs. - a világ egyik vezető vírusszakértő cégének - webszervere ellen. A támadás eredményeként egy csoport hacker eltulajdonította a Kaspersky Labs. egyik elektronikus hírlevelére jelentkezett felhasználók email címeit, és a felhasználóknak a mostanában felfedezett "Bridex" férget tartalmazó ál-hírlevelet küldött. Ennek ellenére a Kaspersky Labs. úgy tudja, hogy e támadásnak tulajdonítható tömeges fertőzés nem történt.
"Mint általában a vírusokra jellemzően, most is ártatlan felhasználók estek áldozatul a Kaspersky Labs. ellen irányuló támadásnak, de tekintettel arra, hogy biztonsági hírlevél rendszeres olvasóiról van szó, információink szerint a legtöbbjük rendelkezett a megfelelő vírusvédelmi megoldással és ennek köszönhetően elhárította a támadást"- jelentette ki Fórján Csaba a Kaspersky hazai disztribútora, a 2F 2000 Kft. ügyvezető igazgatója. "A hacker támadások ma már a számítógép felhasználók mindennapjainak részévé váltak. A világ legnagyobb kormányzati és kereskedelmi intézményeinek többsége is esett már áldozatául a hackerek támadásának, és sajnos ehhez hasonló, fokozott veszélynek vannak kitéve az informatikai szolgáltatók rendszerei is."

A "Bridex" féreg elektronikus levelek útján terjed, amely levelek jellemzően egy féreg-figyelmeztetést tartalmaznak, mintegy elterelve a figyelmet a valódi tartalmától, magáról a levélhez csatolt féregről. A "Bridex" kétféleképpen fertőzheti meg a számítógépet: manuálisan, ha a felhasználó futtatja a csatolt fájlt (README.EXE), vagy automatikusan, az üzenet olvasása közben, amennyiben a számítógépre nem telepítették az Internet Explorer IFRAME-sebezhetőségét (IFRAME-vulnerability) megszüntető javítást (patch).

A felhasználóknak azt ajánljuk, hogy semmilyen körülmények között ne nyissanak meg fent említett formájú üzeneteket, és azonnal töröljék őket. A védelem megerősítéséhez a "Bridex" ellen ajánlatos sürgősen feltelepíteni a Microsoft Weboldaláról ingyenesen letölthető IFRAME-sebezhetőség javítását: www.microsoft.com/windows/ie/downloads/critical/q290108/default.asp

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50